Νέα, ειδική έκδοση του Ford Focus RS με μπλοκέ διαφορικό [video]

Νέα, ειδική έκδοση του Ford Focus RS με μπλοκέ διαφορικό [video]

Ύστερα από αιτήματα πολλών πελατών, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Focus RS με ένα νέο χρώμα και μπλοκέ εμπρός διαφορικό.

Το Focus RS έχει ήδη αγαπηθεί από τους petrolheads σε όλο τον κόσμο για τον σκληροπυρηνικό οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του, για την αποτελεσματική σε σχέση με χρονόμετρο και ταυτόχρονα διασκεδαστική οδική συμπεριφορά του.

Δύσκολα κανείς θα ζητούσε κάτι περισσότερο από ένα hatchback. Εκτός ίσως από τους φανατικούς φίλους της Ford, που έχουν ακόμη υψηλότερες απαιτήσεις, πολύ απλά γιατί ξέρουν ότι η Ford μπορεί. Η συζήτηση για ένα Focus RS500 άνοιξε σχεδόν ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της κανονικής έκδοσης. Τελικά, όπως προέκυψε στην πορεία και ενώ είχαμε εντοπίσει πρωτότυπα δοκιμών, RS500 δεν θα υπάρξει, όμως η Ford δημιούργησε μια ειδική έκδοση που λέγεται Focus RS Limited Edition για να ξεκαθαριστεί ότι είναι περιορισμένης παραγωγής άρα έχει και μια πρόσθετη αίγλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Ford Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Το σύστημα τερτρακίνησης του κανονικού Focus RS είναι βασισμένο στο πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου: Την ιδιοφυία της απλότητας. Είναι κατά βάση απλό διότι χρησιμοποιεί μόνο ένα διαφορικό και εν πολλοίς λειτουργεί ως εξής: Ένας άξονας μεταφέρει συνεχώς κίνηση προς τους πίσω τροχούς, με 2% ταχύτερη περιστροφή από των εμπρός. Εάν χρειαστεί, η κεντρική μονάδα ελέγχου που αναλύει δεδομένα 100 φορές το δευτερόλεπτο μπορεί να διοχετεύσει έως και το 70% της ροπής εκεί. Από αυτό το σημείο την παραλαμβάνουν δύο πακέτα συμπλεκτών το καθένα εκ των οποίων τροφοδοτεί έναν τροχό. Ανάλογα με το ποσοστό σύμπλεξης των συμπλεκτών μπορείς -μέσα σε 0,06”- να έχεις έως και το 100% της ροπής δεξιά ή αριστερά, ενώ τα ηλεκτρονικά τριμάρουν κάθε στιγμή τα παραπάνω ποσοστά, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις διαλέξει. Εκτός από τη βασική επιλογή έχεις ακόμα τη Sport, την Track και την Drift. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο καλύτερα θα λειτουργούν όλα τα παραπάνω με αναβαθμισμένο hardware, αφού το Focus RS500 Limited Edition λοιπόν θα έχει εμπρός διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.



Μόλις 1.000 κομμάτια θα παραχθούν και θα διατίθεται σε δύο ειδικά χρώματα, Race Red και Nitrous Blue. Άλλα διακριτικά της ειδικής έκδοσης θα είναι το μαύρο χρώμα στην οροφή και στους καθρέφτες, ο διάκοσμος με φάσες από ανθρακονήματα στην καμπίνα και οι σφυρήλατες ζάντες που για την περίσταση είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού ενώ στην κανονική έκδοση είναι έξτρα. Το Focus RS Limited Edition είναι κατά κάποιον τρόπο το αντίο στο μοντέλο, η παραγωγή του οποίου θα σταματήσει στο τέλος του 2018.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube