Η Ford κάνει όπισθεν για το Focus RS500

Η Ford κάνει όπισθεν για το Focus RS500

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το project δεν θα προχωρήσει καθώς από επιχειρηματικής πλευράς δεν έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία.

Η σκληροπυρηνική έκδοση του RS500 του Ford Focus φαίνεται ότι μάλλον δεν θα προχωρήσει, καθώς η εταιρεία βρίσκει ότι δεν έχει να κερδίσει από αυτή την επένδυση.

Παρότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί η ματαίωση του project, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις 30% είναι οι πιθανότητες να προχωρήσει τελικά στην παραγωγή. Τα σχέδια της Ford προέβλεπαν αύξηση της ιπποδύναμης στους 390 – 400 ίππους, πισταδόρικο set up ανάρτησης και πιο επιθετική εμφάνιση. Τα πρωτότυπα που είχαν εντοπιστεί να δοκιμάζονται ήταν η έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η εξέλιξη ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ford Mustang GT 5.0 V8 σε πίστα και δρόμο [video]

Παρόλα αυτά, για τους ανθρώπους της Ford είναι δύσκολο να βρουν μία θέση στο RS500 ανάμεσα στα άλλα Ford Performance μοντέλα, όπως η Mustang 5.0 V8 και η Mustang Shelby GT350. Κι αυτό δεν είναι τόσο πρόβλημα για την Ford Ευρώπης, αφού για το κοινό στην από ‘δω μεριά του Ατλαντικού είναι σαφής ο διαχωρισμός στον χαρακτήρα ενός σπορ 4κίνητου hatchback και ενός μεγάλου κουπέ. Το πρόβλημα είναι κυρίως της αμερικάνικης αγοράς.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Από την άλλη, χωρίς τις πωλήσεις της αμερικάνικης αγοράς το project δεν θα φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της Ford. Οπότε ή θα πρέπει να παραχθεί με μειωμένες προδιαγραφές, κάτι που δεν θα ήθελε η μάρκα για να μην μειωθεί τη αίγλη του σήματος RS, ή να μην παραχθεί καθόλου.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube