Η Ferrari δοκιμάζει 488 με KERS [video]

Η Ferrari δοκιμάζει 488 με KERS [video]

Το είδαμε πριν 15 μέρες στο Balocco, όταν δοκιμάσαμε την Alfa Giulia Quadrifoglio. Τώρα οι κατάσκοποι εντόπισαν το πρωτότυπο δοκιμών της Ferrari 488 στο Nurburgring.

Όλοι λένε ότι αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο δοκιμών της Ferrari 488 που έχει εντοπιστεί σε διάφορα σημεία, και το οποίο όπως όλα δείχνουν είναι η έκδοση Speciale, Scuderia ή όπως αλλιώς αποφασίσει η εταιρεία ότι μπορεί να ονομαστεί, φέρει τεχνολογία KERS.

Το KERS είναι ένα σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας που εφαρμόστηκε στην F1 για να βοηθήσει τις επιδόσεις και να δώσει στο σπορ λίγο «πράσινο» χρώμα στους ατμοσφαιρκούς V8 2.4 πριν περάσουμε στους σημερινούς υβριδικούς τούρμπο 1.6. Στην επιβράδυνση η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, η οποία αποθηκεύεται σε μια μπαταρία. Για να απελευθερωθεί στην επιτάχυνση.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να διοχετεύεται στους πίσω τροχούς, όπως στην F1 και στην LaFerrari. Αλλά και στους εμπρός, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, όπως το κάνει η BMW στο i8. Λύση που θα έφερνε στην αγορά την πρώτη υβριδική 4κίνητη Ferrari. Επιλογή μάλλον υπερβολικά ριζοσπαστική, για την ώρα.



Η φήμη ότι η συγκεκριμένη Ferrari 488 έχει σύστημα KERS ξεκίνησε από ένα video του Marchettino, ενός Youtuber που καταγράφει ό,τι κινείται στο Maranello. Και είχε ακούσει δύο τεχνικούς της Ferrari που δούλευαν πάνω στο αυτοκίνητο να ρωτούν ο ένας τον άλλο αν έκλεισε το KERS. Πράγμα που «κολλάει» με μεταγενέστερη δήλωση του Marchionne, ότι όλες οι Ferrari θα πρέπει να είναι εξηλεκτρισμένες, με κάποιο υβριδικό σύστημα, ως το 2019.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube