Είναι πρωτότυπο της νέας Dino ή μια 488 με KERS αυτό που εξελίσσει η Ferrari; [video]

Είναι πρωτότυπο της νέας Dino ή μια 488 με KERS αυτό που εξελίσσει η Ferrari; [video]

Ο γνωστός τοπικός βιντεοκατάσκοπος Marchettino παρατήρησε κάτι άξιο προσοχής στον εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello.

Ο Marchettino, διάσημος στο youtube για τα κατασκοπευτικά video που ανεβάζει πολύ συχνά από το Maranello και την Ferrari, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Ενώ κινηματογραφούσε ένα video μπροστά σε ένα πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης, που θα μπορούσε να είναι και η αναμενόμενη Ferrari Dino, δύο μηχανικοί ήρθαν να μετακινήσουν το αυτοκίνητο. Και σύμφωνα με την μαρτυρία του Marchettino, είπε ο ένας στον άλλο «μην ενεργοποιήσεις το KERS». Ωστόσο ο συγκεκριμένος διάλογος δεν έχει καταγραφεί στην κάμερά του. Αν αυτό αληθεύει, ίσως λοιπόν το Maranello να ετοιμάζει ένα ακόμη υβριδικό μοντέλο μετά την LaFerrari.

Το συγκεκριμένο μουλάρι, με πάνελ αμαξώματος από Ferrari 458 είναι σε πραγματικά άθλια κατάσταση. Χωρίς σήματα, με διάφορα κοψίματα στο αμάξωμα, άλλα ανοιχτά και άλλα καλυμμένα πρόχειρα. Οι αεραγωγοί στα πίσω φτερά μας επιτρέπουν να πιστέψουμε ότι είναι τούρμπο. Η Dino υποτίθεται ότι θα είναι V6, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Αλλά, όσο τουλάχιστον μας επιτρέπει αυτό το video, αυτός ο κινητήρας δεν ακούγεται σαν εξακύλινδρος.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 458 Speciale [video]

Σκεπτόμενοι συνδυαστικά πάντως, τείνουμε περισσότερο προς το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο που δοκιμάζεται να είναι μια έκδοση “Speciale” της 488, με KERS. Το λέμε αυτό γιατί το αυτοκίνητο είχε στο παρμπρίζ ένα χαρτί που έγραφε F142Μ Μ3. Ο εσωτερικός κωδικός της 488 ήταν F142M, οπότε λογικά το υπό εξέλιξη αυτοκίνητο κάπως θα πρέπει να σχετίζεται.

Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε σενάρια. Πάντως δεν είναι παράλογο να μιλάμε για KERS στα αυτοκίνητα παραγωγής της Ferrari. Ο Marchionne νωρίτερα φέτος είχε άλλωστε δηλώσει πως «όταν είναι έτοιμη στο επίπεδο που θέλουμε η υβριδική τεχνολογία θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ακόμη πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα».

Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube