H ζωή μέσα σε μια Ferrari FXX Κ στα 320+ km/h [video]

H ζωή μέσα σε μια Ferrari FXX Κ στα 320+ km/h [video]

Μια Ferrari FXX K σπάει το φράγμα των 320 km/h στην οβάλ πίστα της Daytona.

Πολλά και ενδιαφέροντα έγιναν στο Finali Mondiali 2016 της Ferrari, ένα μεγάλο event το οποίο περιελάμβανε τον τελικό του Ferrari Challenge αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων για πελάτες και επίτιμους καλεσμένους.

Μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, κάποια από αυτά τα είδαμε για πρώτη φορά και ήταν απολύτως μοναδικά, κατασκευασμένα κατά παραγγελία. Εκεί παρουσιάστηκε η Ferrari 488 Challenge, το νέο αγωνιστικό για το ενιαίο πρωτάθλημα. Κάποια άλλα από τα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν είναι γνωστά μας, όπως η FXX K, αλλά όχι λιγότερο ξεχωριστά. Στο video που βλέπουμε εδώ παίρνουμε εικόνα, ήχο και… ατμόσφαιρα από το cockpit μιας Ferrari FXX K. Ο οδηγός της, από ότι φαίνεται, το έχει. Καρφώνει το γκάζι στο πάτωμα και οδηγώντας σύριζα στον τοίχο της διάσημης οβάλ πίστας ξεπερνά τα 320 km/h. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Αλλά είναι από τις περιπτώσεις που μπορείς να μην δεις το video. Απλώς να το ακούσεις. Θα είναι το ίδιο απολαυστικό.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Στην FXX K το ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ είναι αναβαθμισμένο στους 860 αντί 800 ίππους. Σε συνδυασμό με τους 190 που βγάζει το ηλεκτρικό μοτέρ με τη χρήση του KERS, η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 1.050 PS και 92 kgm.

Το αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερα από 3 εκ. και ως οφείλει για την τιμή και τον χαρακτήρα του είναι και θα παραμείνει εξαιρετικά σπάνιο. Το Maranello έχειπρογραμματίσει παραγωγή μόλις 40 μονάδων από αυτή την αγωνστική στη ουσία μηχανή, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για trackdays ή «φιλικούς αγώνες» μεταξύ των πελατών του προγράμματος Ferrari Corse Clienti. Για να καταλάβει κανείς για τι μιλάμε, και ότι πρόκειται πράγματι για μια πολεμική μηχανή παρότι δεν αγωνίζεται επισήμως σε κάποιο  θεσμό, αρκεί να αναφέρουμε ότι η Ferrari ανακοίνωσε πως η 488 Challenge στο Fiorano είναι 1,5” πιο αργή από την FXX K.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube