Η Ferrari δημιουργεί τη βάση για μελλοντικά μοντέλα

Η Ferrari δημιουργεί τη βάση για μελλοντικά μοντέλα

Η Ferrari ετοιμάζει μια νέα προσαρμοζόμενη πλατφόρμα για τα επερχόμενα μοντέλα της.

Η Ferrari και η Altair ProductDesign συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά της μοντέλα.

Το νέο αυτό προσαρμοζόμενο πάτωμα θα αποτελεί την βάση πάνω στις οποίες θα εξελιχθούν τα σημαντικότερα μοντέλα της εταιρείας. Αυτό αναφέρει το δελτίο Τύπου της Altair, το οποίο όμως έχει αποσυρθεί από την δημοσιότητα. Σε αυτό επισημαίνονταν ότι αυτή η εταιρεία μηχανολογίας συνεργάζεται με το ιταλικο εργοστάσιο εδώ και μία 10ετία.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι ελαφρύτερη, ενώ έχουν δώσει έμφαση και στην άνεση, στον περιορισμό των κραδασμών και του θορύβου από την κύλιση. Για την δημιουργία της, οι σχεδιαστές και μηχανολόγοι της Altair έχουν συνεργαστεί στενά με τους μηχανικούς της Ferrari στην Ιταλία.

Η Altair συνεργάζεται με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε έναν αριθμό διαφορετικών project. Και ενώ φαίνεται ότι θέλει να δώσει δημοσιότητα στην συνεργασία της με το ιταλικό εργοστάσιο, η ίδια η Ferrari δεν θέλει να μιλήσει για αυτό και αρνήθηκε να σχολιάσει την διαρροή.

Μια προσαρμοζόμενη πλατφόρμα θα βοηθήσει την Ferrari να περιορίσει το κόστος, με οικονομίες κλίμακος μέσω της κοινής χρήσης εξαρτημάτων. Η επόμενη γενιά της Ferrari California, η οποία θα παρουσιαστεί αργά μέσα στην επόμενη χρονιά, θα είναι μάλλον το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε αυτήν.

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube