Η Alfa Romeo ετοιμάζει νέο μεγάλο οικογενειακό σπορ σεντάν

Η Alfa Romeo ετοιμάζει νέο μεγάλο οικογενειακό σπορ σεντάν

Το νέο ιταλικό σεντάν θα προσφέρεται με μεγάλη γκάμα κινητήρων και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Η Alfa Romeo βρίσκεται σε διαδικασία εμπλουτισμού της γκάμας της, και μετά την Giulia και το SUV Stelvio, έχει ήδη στα σκαριά και ένα ακόμα μεγαλύτερο sport sedan για να κοντράρει μοντέλα όπως το Audi A6 και η Mercedes-Benz E-Class.

Το νέο μεγάλο οικογενειακό της Alfa Romeo θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Giulia και θα κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο μέσα στο 2018. Πέρα από την ίδια πλατφόρμα, το νέο μοντέλο θα δανειστεί και την γκάμα κινητήρων, με τον 2λιτρο MultiAir και τον 2.2 MultiJet II. Μόνη διαφοροποίηση μπορεί να υπάρξει στην ιπποδύναμη του βενζινοκινητήρα που μάλλον θα φτάσει τους 250 ίππους από τους 200 της Giulia.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση κινητήρα με τον 2.9 V6 Bi-turbo της Giulia QV, ενώ θα δούμε και πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον V6 κινητήρα της Maserati Ghibli.

Τέλος, το νέο μεγάλο sport sedan θα σηματοδοτήσει την ηλεκτρική εποχή της Alfa Romeo, μιας και η πλατφόρμα που βασίζεται μπορεί να υποστηρίξει από απλές υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου, έως πλήρως ηλεκτρικές. Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι θα δούμε τετρακίνητες εκδόσεις, καθώς και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

[Πηγή Auto Express, Theophilus Chin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube