Η έκδοση παραγωγής του Toyota C-HR στη Γενεύη του 2016

Η έκδοση παραγωγής του Toyota C-HR στη Γενεύη του 2016

Ο ανταγωνιστής του Nissan Juke θα παρουσιαστεί ως βενζινο-ηλεκτρικό υβριδικό στην Έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η Toyota έδειξε το αρχικό πρωτότυπο του μικρού crossover στο Σαλόνι του Παρισιού το 2014. Στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα, άλλαξε τη σχεδίαση του πρωτοτύπου για να το φέρει πιο κοντά στην τελική έκδοση παραγωγής.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης την άνοιξη, και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι. Το νέο αυτό crossover πιθανώς θα έχει το όνομα Auris Cross.

Η βασική διαφορά του πρωτοτύπου της Φρανκφούρτης από εκείνο του Παρισιού ήταν η προσθήκη δύο πίσω θυρών – πράγμα που δείχνει ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου μάλλον θα προσφέρεται αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, όπως και το Juke.

Οι περίπλοκες γραμμές και επιφάνειες του πρωτοτύπου έχουν διατηρηθεί, μαζί με την κεκλιμένη σκεπή που δίνει στο αυτοκίνητο ένα σπορ αέρα.

Το C-HR θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Generation Architecture), που έχει κάνει το ντεμπούτο της στο νέο Prius 4ης γενιάς.

Το νέο crossover θα προσφέρεται ως υβριδικό. Η Toyota υποστηρίζει ότι είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της κατηγορίας, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν θα διατίθενται και εκδόσεις του C-HR με συμβατικούς κινητήρες.

Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν διαφορετικά πρωτότυπα του ίδιου crossover να κάνουν δοκιμές εξέλιξης σε διαφορετικές ηπείρους. Όλες δείχνουν ότι το 2θυρο κουπέ έχει μετατραπεί σε 5θυρο.

Ο θερμικός κινητήρας του υβριδικού μοντέλου θα είναι 4κύλινδρος βενζίνης και θα συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης eCVT, ως συνήθως. Οι εξωτερικές διαστάσεις θα είναι παρόμοιες με του Nissan Juke, αλλά οι χώροι αναμένεται να είναι πιο κοντά σε εκείνους του Qashqai.

Η εξωτερική μορφή του C-HR δημιουργήθηκε μετά την απαίτηση του προέδρου της εταιρείας, Akio Toyoda, να γίνουν οι σχεδιαστές πιο τολμηροί. Τα πρόσφατα μοντέλα της Lexus δείχνουν να συμμορφώθηκαν με την απαίτηση αυτή. Οι εν δυνάμει αγοραστές λέγεται ότι προτίμησαν την εμφάνιση του concept car από άλλες, πιο παραδοσιακές προσεγγίσεις ενός crossover.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube