Η Citroën εξετάζει μια σπορ έκδοση του νέου C3

Η Citroën εξετάζει μια σπορ έκδοση του νέου C3

Η γαλλική εταιρεία δεν αποκλείει και μια γρήγορη έκδοση του νέου της σουπερμίνι, πάντα όμως με έμφαση στον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από τα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της γαλλικής εταιρείας, μια σπορ έκδοση του νέου C3 είναι μέσα σε αυτά που σκέφτεται η Citroën.

Ο χαρακτήρας του πάντως θα εξακολουθήσει να βάζει σε πρώτη μοίρα την ποιοτική κύλιση και τη ραφιναρισμένη αίσθηση, αν και οι επιδόσεις του δε θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα Ford Fiesta ST ή ένα Peugeot 208 GTi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Citroën C3 1.6 BlueHDi 75

Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Carlos Tavares, ανέφερε στο περιθώριο του εφετινού ράλι Μόντε Κάρλο, η εταιρεία εξετάζει την εκμετάλλευση της σπορ τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει από τους αγώνες σε μια έκδοση του νέου της σουπερμίνι.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού των προϊόντων της γαλλικής εταιρείας (ο οποίος ονομάζεται Xavier Peugeot…) επιβεβαίωσε αυτή την ιδέα για τη Citroën, τόνισε όμως ότι είναι απαραίτητο ακόμα και η σπορ έκδοση του C3 να διατηρήσει την εστίασή της στην άνεση, την πρακτικότητα και το ραφιναρισμένο της πρόσωπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Ελλάδα το νέο Citroën C3 από € 12.740

Αυτόν ακριβώς το συνδυασμό άλλωστε, ο ίδιος κατονόμασε και ως τη μέγιστη πρόκληση για μια τέτοια έκδοση. Από την άλλη, ο Peugeot έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πιστεύει πως η άνετη ανάρτηση είναι κάτι ασύμβατο με τις σπορ αξίες και για παράδειγμα έφερε τη CX GTi Turbo από το παρελθόν της εταιρείας.

Θεωρεί δε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρει το κοινό του ένα μοντέλο που θα σου δίνει την ευχαρίστηση της οδήγησης ενός Fiesta ST ή ενός Clio RS με πιο άνετα καθίσματα και πιο ευρύχωρη καμπίνα. Την ίδια στιγμή, με έναν τούρμπο 1.600άρη και πάνω από 200 ίππους, θα πετυχαίνει άνετα 0-100 km/h σε λιγότερο από 7” και τελική πάνω από 220 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το DS 3 Cabrio 1.2 PureTech 82

Και όπως επισήμανε ο Tavares, τώρα που η Citroën Racing, η Peugeot Sport και η DS Performance βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξερευνηθεί σε βάθος η σπορ δυναμική της εταιρείας.

Δε μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας εάν έχει σωστή υλοποίηση. Το μέλλον θα το αποδείξει.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube