Η Alpine ετοιμάζει το SUV της

Η Alpine ετοιμάζει το SUV της

Η σπορ φίρμα της Συμμαχίας Renault Nissan ετοιμάζει ένα SUV που θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση των εταιρικών της πλάνων.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, η αναβίωση της Alpine από την Συμμαχία Renault Nissan δεν θα γίνει μόνο με το πισωκίνητο και κεντρομήχανο διθέσιο κουπέ A110, αλλά θα εδραιωθεί και με ένα ακόμα σημαντικότερο εμπορικά μοντέλο που θα έχει τη μορφή ενός σπορ SUV.

Το νέο σπορ SUV της Alpine θα παρουσιαστεί το 2019 και αναμένεται να προσφέρει στην εταιρεία τα απαραίτητα έσοδα για μια εγγυημένη παρουσία στην αγορά.

Είναι τόσο σίγουρο ότι θα φτιαχτεί αυτό το μοντέλο, που πριν ακόμα φτάσει στις εκθέσεις η νέα A110, οι άνθρωποι της Alpine είχαν αναφέρει στον βρετανικό Τύπο ότι ήδη δουλεύουν πάνω σε ένα δεύτερο μοντέλο. Κύριος στόχος του μοντέλου είναι η Porsche Macan και η σχεδίασή του θα δανειστεί αρκετά χαρακτηριστικά από το αδελφό κουπέ.

Το καλό για την Alpine είναι ότι έχει να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία υλικών για SUV από την Συμμαχία, και μιας και θα προσφέρεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, δεν αποκλείεται να δανειστεί μια πλατφόρμα της Infiniti.

Βέβαια, οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Alpine θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στο νέο μοντέλο, για αυτό και θα εστιάσουν στα οδικά χαρακτηριστικά, το μειωμένο βάρος (θέλουν να είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας) και την μελετημένη αεροδυναμικά σχεδίαση.

Στον τομέα της τεχνολογίας, το νέο SUV της Alpine θα δανειστεί την ενεργή τετραδιεύθυνση 4CONTROL του νέου Renault Megane RS για αυξημένη ευελιξία σε μια ανάβαση, ενώ από το ίδιο μοντέλο θα προέρχεται και ο κινητήρας. Πρόκειται για τον καινούριο 4κύλινδρο τούρμπο των 1,8 λίτρων που λάνσαρε η A110, μόνο που για την περίσταση θα αποδίδει 300 ίππους (όσους και στο Megane RS). Αργότερα ίσως δούμε και κάποια υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο, το παρουσιαστικό του νέου SUV της Alpine θα θυμίζει έντονα το κουπέ A110. Μπροστά υπάρχουν τα τέσσερα χαρακτηριστικά φώτα και ο προφυλακτήρας με την προστατευτική ποδιά, στο πλάι παρατηρούμε την «αιωρούμενη» οροφή και τις κρυφές πίσω χειρολαβές, ενώ πίσω συναντάμε λεπτά ενιαία φώτα και έντονο σχεδιαστικά αεροδυναμικό διαχύτη.

Στο εσωτερικό, θα κυριαρχεί η μινιμαλιστική σχεδίαση του κουπέ, αλλά θα εμπλουτιστεί με ακόμα ποιοτικότερα υλικά για να μπορέσει να κοντράρει τις Porsche Macan και Alfa Romeo Stelvio. Η διάταξη της καμπίνας θα είναι κατ’ επιλογή 2+3 ή 2+2, με τα εμπρός καθίσματα να είναι μπάκετ.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube