Η Alfa Romeo Stelvio δοκιμάζεται στο Nürburgring [video]

Η Alfa Romeo Stelvio δοκιμάζεται στο Nürburgring [video]

Όλο και πιο κοντά το SUV της Alfa Romeo στην παραγωγή. Αυτή την εποχή δοκιμάζεται στο Nürburgring.

Η Alfa Romeo Stelvio που θα παρουσιαστεί το 2017 δοκιμάζεται αυτή την εποχή στο Nürburgring. Το video μας δίνει τη δυνατότητα να ακούσουμε και τον ήχο του κινητήρα. Που ακούγεται ζωηρός, ακόμη και αυτός της 4κύλινδρης έκδοσης.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ καταλαβαίνει κανείς την στενή σχέση με την Alfa Romeo Giulia. Πρώτα από όλα στα εμπρός φώτα που έχουν παρόμοιο σχήμα και LED ημέρας. Η γρίλια και γενικότερα οι αναλογίες της μάσκας θυμίζουν υπερυψωμένη Giulia. Στο πίσω μέρος, μια άκομψη προσθήκη προσπαθεί να κρύψει την έντονη κλίση της πέμπτης πόρτας που δίνει μια αίσθηση κουπέ.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η Stelvio πατά στην πισωκίνητη/τετρακίνητη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η Giulia. Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι ο ήχος ακούγεται όπως πρέπει σε μια Alfa Romeo, και συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη όσο μας το επιτρέπει το video. Ο κινητήρας που δοκιμάζεται είναι ο 4κύλινδρος 2.0 GME T4 που ακόμη δεν είναι έτοιμος για παραγωγή.

Η Alfa Romeo Stelvio θα είναι επίσης διαθέσιμη με τον 2.2 JTDm τούρμπο ντίζελ και με τον 2.9 V6 με τα δύο τούρμπο που έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια της Ferrari. Θα υπάρχει και έκδοση Quadrifoglio με 510 ίππους. Τα άλλα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν αφορούν στη μετάδοση. Θα είναι πισωκίνητη ή τετρακίνητη; Θα έχει 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή 8τάχυτο κλασικό αυτόματο;

Όσο για την καμπίνα, δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με την Giulia. Αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αρνητικό, καθώς έτσι κι αλλιώς ο σχεδιασμός είναι ευφάνταστος, η ποιότητα καλή και η συνολική εικόνα αποπνέει το κύρος και την πολυτέλεια που περιμένει κανείς από αυτοκίνητο του είδους.

[Πηγή Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube