Stelvio: Το crossover της Alfa έρχεται στο τέλος του χρόνου

Stelvio: Το crossover της Alfa έρχεται στο τέλος του χρόνου

Ήταν να μην πάρει φόρα. Τώρα η Alfa λέει ότι θα μπορούσε να έχει έτοιμο το crossover της ως το τέλος του 2016.

Ξέραμε ότι ένα crossover είναι στα σχέδια της Alfa Romeo, το είχε ανακοινώσει ο Marchionne από το 2015. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα είναι έτοιμο το 2016, μετά ο Marchionne το μετέθεσε για το 2017, αλλά τώρα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να το δούμε σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα ως το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

Με δεδομένη την άνθιση της κατηγορίας, η Alfa χρειάζεται ένα crossover για να γεμίσει τα ταμεία της. Το Stelvio, όπως πιθανολογείται ότι θα λέγεται το νέο της crossover, θα είναι το δεύτερο που θα βασίζεται στην πισωκίνητη πλατφόρμα της μάρκας, αυτήν δηλαδή στην οποία πατά και η Giulia.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο event για την παρουσίαση της Giulia, ο Harald Wester, ο άρτι αντικατασταθείς επικεφαλής της Alfa είπε ότι ήδη το FCA Group φτιάχνει αυτοκίνητα πρo-παραγωγής του crossover μοντέλου στο εργοστάσιο Cassino στην κεντρική Ιταλία, όπως αναφέρει η Automotive News. Το όνομα Stelvio το οποίο αποδίδεται στο νέο μοντέλο προέρχεται φυσικά από το βουνό και το γνωστό πέρασμα, στα ιταλοελβετικά σύνορα, 235 km βόρεια από το Μιλάνο.

Ο Wester είπε ότι θα κατασκευαστούν οκτώ αυτοκίνητα προπαραγωγής και άφησε να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι προσαρμόσιμη, και ότι μπορούν να βασιστούν σε αυτήν από μικρά χάτσμπακ ως μεγάλα σεντάν. Αν δεν προκύψει λοιπόν στο μεταξύ κάποια άλλη καθυστέρηση, θα μπορούσαμε να δούμε το πρώτο crossover της Alfa να κυλά τους τροχούς του το φθινόπωρο.

[Πηγή Road and Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube