Alfa Romeo: Επτά νέα μοντέλα μέχρι το 2018

Alfa Romeo: Επτά νέα μοντέλα μέχρι το 2018

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της μάρκας περιλαμβάνει... επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες που η Fiat θα ανακοινώσει το επιχειρηματικό της πλάνο για τα επόμενα χρόνια, τόσο πληθαίνουν και οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τα μελλοντικά της σχέδια. 
 
Σε ό,τι αφορά στην Alfa Romeo, εκτός από την ήδη επιβεβαιωμένη 4C Spider, η μάρκα σχεδιάζει να παρουσιάσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 7 νέα μοντέλα μέχρι το 2018, που είναι: Η Alfa Romeo Spiderτο 2016 που θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το νέο Mazda MX-5. Παρότι τα τελευταία δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μεταφορά του μοντέλου στην γκάμα της Fiat (ή/και της Abarth), δεν αποκλείεται να προσφέρει μία έκδοση και η Alfa Romeo. 
 
Το πολυαναμενόμενο roadster θα ακολουθήσει η sedan και η station wagon έκδοση της Giulia το 2017 καθώς και η Alfetta έναν χρόνο αργότερα. Η Ιταλική εταιρία, δουλεύει επίσης πάνω σε ένα μικρομεσαίο crossover για το 2017 και ένα μεγάλο SUV, πιθανώς για το 2018. Φυσικά, η κατάργηση της Giulietta και της MiTo εξακολουθούν να είναι μέσα στα σχέδια.
 
Αυτά τα μοντέλα, θα βασίζονται πάνω στη νέα RWD/AWD πλατφόρμα με ονομασία “Giorgio”. Με την αρχιτεκτονική αυτή, η Alfa Romeo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της από τα 100.000 αυτοκίνητα το 2013, στα τουλάχιστον 500.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
 
Με λίγα λόγια, οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις παλιές με τη μοναδική διαφορά ότι κάποια μοντέλα για τα οποία είχαμε ακούσει στα τέλη του 2013, δεν εμφανίζονται στα νέα πλάνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα αφού τότε, αλλά και τώρα, μιλάμε για φήμες και “πληροφορίες”. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 6 Μαΐου για να μάθουμε από πρώτο χέρι τις μελλοντικές επενδύσεις αλλά και την μελλοντική γκάμα όλων των εταιριών του Group. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube