Επίσημο: Νέο Opel Zafira 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Opel Zafira 2017 [video]

Ήρθε η ώρα για ένα ελαφρύ ρετουσάρισμα του 7θέσιου πολυμορφικού, το οποίο συνοδεύεται από σημαντική αναβάθμιση του infotainment.

Μετά από τη διαρροή των πρώτων εικόνων πριν από μερικές μέρες, η Opel επισημοποίησε την ανανέωση του 7θέσιου πολυμορφικού της.

Το εμπρός μέρος ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η νέα γενιά του Astra (διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του εδώ), με πιο απλή και κομψή προσέγγιση, ενώ τα φώτα προαιρετικά διαθέτουν την τεχνολογία Adaptive Forward Lighting LED που αποδεδειγμένα έχει εντυπωσιακή απόδοση. Για το πίσω μέρος δεν αναφέρεται καμία αλλαγή.

Στην καμπίνα, το λόγο για τον οποίο αγοράζεις το Zafira, το ταμπλό διατηρεί την ίδια βασική γραμμή αλλά ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα ακολουθούν και πάλι τη λογική του Astra. Αυτό σημαίνει πολύ πιο απλή σχεδίαση και ασύγκριτα καλύτερη εργονομία, χωρίς τα αμέτρητα κουμπάκια να σε μπερδεύουν. Οι 30 διαθέσιμοι αποθηκευτικοί χώροι παραμένουν, έτοιμοι να χωρέσουν όλα τα μικροπράγματά σας.

Μια βασική -για τη σύγχρονη εποχή- αναβάθμιση έχει να κάνει με την 7ιντση οθόνη και την τελευταία γενιά R4.0 του IntelliLink, που υπόσχεται πλήρη έλεγχο του smartphone από το αυτοκίνητο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για 4G LTE Wi-Fi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα και τους 7 επιβαίνοντες.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Opel Zafira 1.6 CDTi

Το σύστημα Flex7 δεν έχει αλλάξει, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνατότητες διαμόρφωσης της καμπίνας παραμένουν όπως τις ξέραμε, με χώρο αποσκευών 710 lt στην 5θέσια διαμόρφωση και 1.860 με όλα τα καθίσματα ριγμένα. Το FlexFix για τη μεταφορά ποδηλάτων επίσης παραμένει, ενώ είναι διαθέσιμη η τελευταία γενιά όλων των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Opel, με πρώτο και καλύτερο το Opel Eye.

Δύο ακόμα υποσυστήματα του ανανεωμένου Zafira είναι η ανάρτηση FlexRide με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το ενεργό cruise control που είναι ανεκτίμητο στο ταξίδι.

Η Opel δεν αναφέρει πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις ούτε κι εάν θα υπάρξουν αλλαγές στους κινητήρες, ξεκαθαρίζει όμως ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, υγραερίου (LPG) και φυσικού αερίου (CNG).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube