H Nissan δεν «ξέχασε» τα πρωτότυπα IDx Freeflow και Nismo [video]

H Nissan δεν «ξέχασε» τα πρωτότυπα IDx Freeflow και Nismo [video]

Αναζωπύρωση ενδιαφέροντος από τη Nissan για τα δύο πισωκίνητα πρωτότυπα κουπέ.

Όταν η Nissan παρουσίασε το Νοέμβριο του 2013 τα δύο πρωτότυπα πισωκίνητα κουπέ, όχι μόνο ξύπνησε μνήμες στο κοινό από το παρελθόν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει και στην κατασκευή τους.

Τα IDx Freeflow και IDx Nismo βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και ιδέα, αλλά είναι φτιαγμένα για διαφορετικό σκοπό. Η σχεδίασή τους έχει πολλά ρετρό χαρακτηριστικά και ένα υποτιθέμενο εμπορικό λανσάρισμα θα έφερνε έναν ακόμα ανταγωνιστή στα Toyota GT86/Subaru BRZ, Mazda MX-5 και FIAT 124 Spider.

Δυστυχώς όμως, έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και ακόμα δεν έχουμε τίποτα σχετικό από την ιαπωνική εταιρεία. Παρόλα αυτά, η ιδέα κατασκευής ενός τέτοιου μοντέλου δεν έχει φύγει από το μυαλό της Nissan και βρίσκεται υπό συζήτηση.

Σε δηλώσεις του Αρχισχεδιαστή Shiro Nakamura στον αυστραλιανό Τύπο, αναφέρεται ότι οι άνθρωποι της Nissan εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου μοντέλου, και ας είχαν κατά καιρούς κάποιοι συνάδελφοι/συνεργάτες τις ενστάσεις τους λόγω κόστους εξέλιξης.

«Είναι ένα ενδιαφέρον αυτοκίνητο με ξεχωριστή σχεδίαση. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Εξετάζουμε πολλές δυνατότητες επέκτασης της γκάμας και αυτή η ιδέα είναι υποψήφια. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Nakamura.

[Πηγή: Carscoops, Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube