H Lamborghini κατοχύρωσε το όνομα Huracán Performante [video]

H Lamborghini κατοχύρωσε το όνομα Huracán Performante [video]

Ενώ μια πιο σπορ έκδοση της Huracán δοκιμάζεται πυρετωδώς, η Lamborghini κατοχυρώνει για μοντέλο του 2017 το όνομα Performante.

Το όνομα Performante που η Lamborghini κατοχύρωσε στο ευρωπαϊκό γραφείο εμπορικών σημάτων είναι όπως όλα δείχνουν αυτό που θα προσδιορίζει την σκληροπυρηνική έκδοση τους Huracán που ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Οι κατάσκοποι παρατήρησαν αυτοκόλλητα της εταιρείας Becker Carbon στο πρωτότυπο δοκιμών, γεγονός που ενισχύει τις φήμες ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα. Όχι όλα, σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό. Έτσι κι αλλιώς το μονοκόκ σασί είναι «υβριδικό», κατασκευασμένο από κράματα αλουμινίου και τμήματα από ανθρακονήματα σε διάφορα σημεία, για λόγους μείωσης του βάρους και αύξησης της ακαμψίας. Η Becker Carbon έχει εμπειρία από την F1 και τα αγωνιστικά πρωτότυπα του Le Mans οπότε θα βοηθήσει να επιτευχθεί  βάρος σημαντικά χαμηλότερο από τα 1.422 kg που ζυγίζει «στεγνή» η απλή έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 και LP580-2

Το αμάξωμα θα παράγει περισσότερη αρνητική άντωση. Αν και τα πρώτα αυτοκίνητα δοκιμών χρησιμοποιούσαν το αμάξωμα της απλής Huracán, τελευταία η εξωτερική εμφάνιση έγινε πιο επιθετική, με προτεταμένο εμπρός σπόιλερ και μία μεγάλη σταθερή πίσω πτέρυγα. Μεγαλύτεροι είναι επίσης οι αεραγωγοί των φρένων. Και εξατμίσεις έχουν ανέβει ψηλότερα και συγκλίνουν προς το κέντρο. Το σύνολο θυμίζει πολύ τα αγωνιστικά της κατηγορίας GT3 κι αυτό μόνο θετικό είναι.

Ο κινητήρας θα είναι αναβαθμισμένος, αλλά όχι ριζικά. Η νέα πιο σπορ εξάτμιση και κάποιες επεμβάσεις στο σύστημα ψεκασμού αναμένεται να δώσουν στον ατμοσφαιρικό V10 περίπου 20-40 ίππους επιπλέον.

[Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube