H DS ετοιμάζει τη ναυαρχίδα της PSA Peugeot- Citroën

H DS ετοιμάζει τη ναυαρχίδα της PSA Peugeot- Citroën

Στη μεγάλη κατηγορία θέλει να ξαναμπεί το γκρουπ, αυτή τη φορά με «όχημα» την πολυτελή σειρά DS.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, η Citroën ανακοίνωσε ότι καταργεί την C6, ένα μοντέλο μάλλον περιθωριακό αν το έψαχνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τη γαλλική κυβέρνηση. Έκτοτε και μέχρι πέρσι, οπότε και η DS μετεξελίχτηκε στην αυτόνομη μάρκα πολυτελείας της PSA, το γαλλικό γκρουπ δεν κινήθηκε για τη δημιουργία μιας «λιμουζίνας». Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, μια διάδοχος της C6 βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Το όνομά της θα είναι DS και πηγή έμπνευσής της θα είναι το πρωτότυπο Divine.   

Σύμφωνα με το Auto-Moto,  η DS8 θα πατά πάνω στη διαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2, θα έχει μήκος περίπου πέντε μέτρα και η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει 4κύλινδρους κινητήρες τούρμπο, βενζίνης και ντίζελ. Επιπλέον, στην γκάμα θα περιλαμβάνεται μια πιο αποδοτική υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα τούρμπο με ηλεκτρομοτέρ και τετρακίνηση.  

Όπως και το προσεχή μοντέλα της DS, έτσι και η DS 8 θα διαθέτει νέα «εξελιγμένη» ανάρτηση και καμπίνα υλοποιημένη με υλικά και συναρμογή υψηλής ποιότητας. Η νέα DS8 δεν θα είναι ένα μοντέλο που θα διατεθεί αρχικά στην κινεζική αγορά, αλλά η PSA σκοπεύει να το λανσάρει ταυτόχρονα και στην Ευρώπη, με εκτιμώμενο έτος λανσαρίσματος το 2020.

[Πηγή auto-moto.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube