H νέα BMW X3 Μ στρίβει και εκτός δρόμου [video]

H νέα BMW X3 Μ στρίβει και εκτός δρόμου [video]

Η BMW Χ3 Μ δοκιμάζεται στο Nurburgring, και όπως δείχνει το video, εξαντλεί τα όρια της πίστας αλλά στρίβει χωρίς πρόβλημα.

Η BMW X3 M που δοκιμάζεται αυτή την εποχή στο Nurburgring διαχειρίζεται με άνεση τα ψηλά κερμπ και στρίβει με αυτοπεποίθηση. Ακόμη και πατά εκτός των ορίων της πίστας, με δύο ή και με τους τέσσερις τροχούς.

Έτσι κι αλλιως η BMW X3 δεν είναι το πλέον προσανατολισμένο στην εκτός δρόμου χρήση SUV, αφού και στις απλές εκδόσεις το στήσιμο δίνει προτεραιότητα στην σπορτίφ συμπεριφορά στην άσφαλτο. Η κορυφαία έκδοση με την φροντίδα του M Division είναι ακόμη περισσότερο εστιασμένη σε αυτό, με σκληρή ανάρτηση και χαμηλοπρόφιλα λάστιχα. Αυτό που φαίνεται να κάνει ο δοκιμαστής στο video είναι να ξακρίζει οριακά, στο σκονισμένο τμήμα ή ακόμη και εκτός της ασφάλτου, στις χαρακτηριστικές πλάκες και στο γρασίδι. Ώστε να δοκιμάσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν στρίβει με μεγάλη ταχύτητα και τις δύο πλευρές του να πατούν σε επιφάνεια με διαφορετικό επίπεδο πρόσφυσης. Στα πλάνα που το δείχνουν από πίσω, φαίνονται τα φώτα stop να τρεμοπαίζουν, σημάδι της λειτουργίας του ESP, το οποίο ίσως και να είναι το αντικείμενο αυτής της δοκιμής. 

Οι πληροφορίες μιλούν για έναν τούρμπο εξακύλινδρο σε σειρά κάτω από το καπό, σε συνδυασμό με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η λειτουργία του οποίου ακούγεται ξεκάθαρα στο video. Το μηχανολογικό πακέτο της Μ3 δηλαδή, πράγμα απολύτως λογικό.

Πηγή RoT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube