Το Ford GT εξελίσσεται ντυμένο στα «χακί» [video]

Το Ford GT εξελίσσεται ντυμένο στα «χακί» [video]

Αυτό το Ford GT μοιάζει να έχει ξεφύγει από το πλατό γυρισμάτων κάποιας ταινίας Mad Max, αλλά είναι απλώς ένα πρωτότυπο εξέλιξης.

Το Ford GT έχει κάνει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, κυρίως στατικές παρουσιάσεις ή έστω επιδείξεις όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να ακούσουν τον V6 Ecoboost να παίρνει μπρος.

Κατάσκοποι εντόπισαν δύο πρωτότυπα σε δοκιμές εξέλιξης στο Colorado των ΗΠΑ. Σε μια στατική παρουσίαση στην Ολλανδία, το αυτοκίνητο απέτυχε να πάρει εμπρός. Οπότε, παρότι το αυτοκίνητο θεωρείται έτοιμο, στην πραγματικότητα είναι… σχεδόν έτοιμο. Και η εξέλιξη ορθώς συνεχίζεται. Είναι αρκετές οι λεπτομέρειες που πρέπει να ελέγξουν οι μηχανικοί πριν αρχίσουν οι παραδόσεις στους 500 τυχερούς που έχουν ήδη καπαρώσει την παραγωγή του πρώτων δύο ετών. Εδώ που τα λέμε, τέτοια προβλήματα σε αυτοκίνητα προπαραγωγής είναι απολύτως φυσιολογικά. Και η εξέλιξη μετά την αρχική παρουσίαση και πριν τις πρώτες οδηγικές δοκιμές από τον Τύπο και τις παραδόσεις αυτοκινήτων σε πελάτες είναι μια πρακτική που ακολουθείται συχνά.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ford Mustang στην πίστα και στον δρόμο [video]

Το ενδιαφέρον με τα πρωτότυπα δοκιμών που βλέπουμε στο video πάντως είναι το χρώμα. Είναι που είναι εξωπραγματικό το σχήμα του, σε αυτό το ματ στρατιωτικό χακί χρώμα και με τις εξατμίσεις να πετάγονται σαν κανόνια στο πίσω μέρος, το Ford GT μοιάζει να έχει μόλις επιστέψει από την Καταιγίδα της Ερήμου. Πιστεύουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να το αγοράσουν κάπως έτσι. Αλλά η Ford μάλλον δεν θα τους κάνει το χατίρι, αφήνοντας το παράθυρο ανοιχτό για τους βελτιωτές στην aftermarket αγορά.

Πάντως, ενώ το γυάλινο κάλυμμα του κινητήρα αφήνει τον V6 Ecoboost σε κοινή θέα, οι ακριβείς προδιαγραφές του και κυρίως το νούμερο της ιπποδύναμης παραμένουν μυστικά.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube