Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το νέο Renault Koleos 2017

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το νέο Renault Koleos 2017

To νέο Renault Koleos 2017 έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Παρίσι, στην κορυφαία έκδοση Initiale Paris.

To νέο Koleos 2017 αποτελεί το μεγαλύτερο SUV της Renault, κατά σειρά εμπρός από το μεσαίο Kadjar και το μικρότερο Captur.

Όπως λέει η γαλλική εταιρεία, οι χώροι στην καμπίνα είναι κορυφαίοι στην κατηγορία για τέσσερα άτομα, την οποία απαρτίζουν το ολόφρεσκα επίσης Škoda Kodiaq, Kia Sorento και Ford Edge.

Ο Philippe Brunet, επικεφαλής προγραμματισμού της Renault, είπε ότι «με την υπογραφή Initiale Paris, το νέο Koleos καθιερώνεται ως ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στην γκάμα μας. Προσφέρει δεν την απόλυτη άνεση και υπηρεσίες μέσα σε ένα Renault, διατηρώντας την εσωτερικές ιδιότητες, της ευρωστίας και την πρακτικότητας του νέου Koleos». (σ.σ. τώρα τι καταλάβατε εσείς από αυτή τη δεύτερη πρόταση;).

Το νέο Koleos υπακούει στην ίδια σχεδιαστικής γλώσσας με το πρόσφατο Mégane και το Talisman. Το μήκος του φτάνει τα 4,67 m, το πλάτος 1,84 m, το μεταξόνιό του είναι στα 2,71 m και η απόσταση από το έδαφος στο χαμηλότερο σημείο του είναι 21,3 m. Εξωτερικά, τα στοιχεία που αξίζουν της προσοχής μας είναι τα εμπρός φανάρια φουλ LED Pure Vision που λέγεται ότι είναι 20% δυνατότερα από τα αντίστοιχα του αλογόνου και που αποκαλύπτουν φωτεινότερα την προοπτική του χώρου, τα προστατευτικά των θυρών, οι αλουμινένιες μπάρες οροφής και οι μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος σε 19”.

Στην καμπίνα, η ευεργετική επίδραση του μεγάλου μεταξονίου υπόσχεται κορυφαίο χώρο στην κατηγορία για τα πόδια των πίσω, με τη Renault να ανακοινώνει 28,9 πόντους «αέρα» στο ύψος των γονάτων. Ο στάνταρ εξοπλισμός της έκδοσης Initiale Paris περιλαμβάνει εμπρός καθίσματα ντυμένα με δέρμα Nappa, με ευρεία γκάμα ρυθμίσεων, θερμαινόμενα και αεριζόμενα, αποσπώμενο τάμπλετ που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων R-Link 2 με 8,7ιντση οθόνη αφής, ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Bose και πολλές ακόμαλεπτομέρειες. Προφανώς και τα βασικά και μεσαία μοντέλα δεν θα είναι αντίστοιχα εξοπλισμένα, αλλά για το εθνικό Σαλόνι Αυτοκινήτου, η Renault φαίνεται ότι θέλει να είναι κιμπάρισσα.

Το νέο Renault Koleos 2017 πατά πάνω στην ίδια πλατφόρμα CMF-C/D, την ίδια που υποστηρίζει και το Nissan X-Trail, και διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ των ρυθμίσεων 2WD, 4WD AUTO και 4WD LOCK. Το πακέτο ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει στοιχεία όπως τα Active Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition με Excess Speed Warning, Tiredness Detection, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, πίσω και στο πλάι, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα εύκολου παρκαρίσματος και αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας των εμπρός φαναριών.

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, η Renault δεν έχει δώσει καμία πληροφορία, αλλά το πιθανότερο είναι αυτή να απαρτίζεται από τέσσερα μοτέρ: 1.600άρι ντίζελ στις εκδόσεις dCi 130 και dCi 160 με 131 και 160 PS αντίστοιχα. Στους βενζινοκινητήρες, ο βασικός θα είναι πιθανότατα ο 1.600άρης TCe 150 με τα 150 άλογα και τοπ το ίδιο μοτέρ στην έκδοση TCe 200 με τους 200 PS. Και οι τέσσερις θα μπορούν να συνδυαστούν είτε με χειροκίνητο σασμάν έξι ταχυτήτων είτε με αυτόματο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Να θυμίσουμε ότι το παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Renault Koleos 2017 έγινε τον περασμένο Απρίλιο στο Auto China 2016, στο Πεκίνο.  

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube