Έτοιμο για λανσάρισμα το νέο SEAT Ibiza [video]

Έτοιμο για λανσάρισμα το νέο SEAT Ibiza [video]

Το νέο ισπανικό σουπερμίνι θα βασίζεται στη πλατφόρμα MQB A0 και θα είναι πιο ευρύχωρο και αποδοτικό.

Η νέα πέμπτη γενιά του δημοφιλούς SEAT Ibiza θα παρουσιαστεί επίσημα, όπως μας μαρτυρά και το σχετικό βίντεο, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Η εμπορική καριέρα του νέου Ibiza θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο, λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Το νέο μοντέλο της SEAT βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στους δρόμους έχουν έντονο καμουφλάζ που παραπέμπει στο Hyundai i20.

Η πέμπτη γενιά του Ibiza θα είναι το πρώτο σουπερμίνι του Ομίλου που θα χρησιμοποιήσει τη διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB A0, θα ακολουθήσουν τα επόμενα Audi A1 και VW Polo, και θα μπορεί να κάνει χρήση όλων των τελευταίων τεχνολογιών του Group.

Πέρα από τις αυξημένες διαστάσεις, το νέο μοντέλο θα δανειστεί και αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το Leon. Αυτά θα εντοπίζονται κυρίως στα φώτα και την μάσκα.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις θα ευνοήσουν και τους χώρους της καμπίνας, ιδιαίτερα για τους πίσω. Η τελευταία θα αποτελείται από ανώτερης ποιότητας υλικά, χαρίζοντας στο νέο Ibiza μια πιο upmarket εικόνα και αίσθηση.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Ibiza θα αποτελείται από τους σύγχρονους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους TSI και TDI κινητήρες, με την βάση να καταλαμβάνει ο 1.0 TSI που γνωρίζουμε και από την υπάρχουσα γενιά.

Τέλος, η νέα γενιά του ισπανικού σουπερμίνι θα «γεννήσει» και ένα μικρό SUV που θα τοποθετηθεί εμπορικά κάτω από το νέο Ateca και θα αποτελεί αδελφό μοντέλο του Audi Q2. Σε αντίθεση όμως το Q2, το νέο μικρό crossover της SEAT δεν έχει την δυνατότητα συστήματος τετρακίνησης.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube