Ετοιμάζεται η νέα Toyota Supra

Ετοιμάζεται η νέα Toyota Supra

Αρχίζει και παίρνει μορφή το project του κορυφαίου supercar της Toyota.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, η Toyota και η BMW έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας που περιλαμβάνει και την από κοινού εξέλιξη ενός σπορ μοντέλου που θα παρουσιαστεί το νωρίτερο το 2017.

Αυτό το μοντέλο θα είναι η επόμενη γενιά της BMW Z4 (Z5 θα ονομάζεται) και η νέα Toyota Supra. Όπως έχουμε ξαναγράψει και παλαιότερα, το νέο μοντέλο θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, όπως συμβαίνει και με την υπάρχουσα BMW Z4, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο βάρος του. Θα χρησιμοποιεί την μέθοδο κατασκευής που χρησιμοποιείται και στα νέα BMW i3 και i8, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετά τμήματά του θα είναι ανθρακονημάτινα και αλουμινένια, χωρίς όμως να σημαίνει ότι η τελική τιμή του νέου μοντέλου θα πάρει την ανιούσα. Θα βρίσκεται στα επίπεδα της τωρινής Z4.

Η Toyota από την μεριά της θα συμβάλει με την plug-in υβριδική τεχνολογία επόμενης γενιάς που ενσωματώνει έναν υπερπυκνωτή, όπως στο Toyota Yaris Hybrid R. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα διαθέτει θα προσφέρουν μεγάλη αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης, ενώ ο υπερπυκνωτής θα προσφέρει στιγμιαία ηλεκτρική ώθηση.

O θερμικός κινητήρας δεν θα ξεπερνά τα 2,0 λίτρα και θα είναι άμεσου ψεκασμού με τούρμπο και καταγωγής BMW, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το ιαπωνικό περιοδικό Holiday Auto θα υποβοηθάτε από τρεις ηλεκτροκινητήρες, όπως το νέο Honda NSX. Θα έχει δηλαδή δύο ηλεκτροκινητήρες εμπρός, έναν σε κάθε τροχό, ενώ ο πίσω ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ανάμεσα στο κιβώτιο ταχυτήτων και τον θερμικό κινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς θα ξεπερνά τους 350 ίππους, και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος της κατασκευής (κάτω από 1.400 kg), οι επιδόσεις αναμένεται να είναι πολύ καλές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube