Πρώτο video του νέου Toyota Yaris Hybrid-R

Πρώτο video του νέου Toyota Yaris Hybrid-R

Ύστερα από την αποκάλυψη των πρώτων φωτογραφιών του Yaris Hybrid-R, η Toyota δημοσίευσε σήμερα και το πρώτο video της εκρηκτικής έκδοσης του Yaris.

Μετά την αποκάλυψη των πρώτων φωτογραφιών του Yaris Hybrid-R, η Toyota δημοσίευσε σήμερα και το πρώτο video της εκρηκτικής έκδοσης του Yaris.

Υπενθυμίζουμε, ότι η πρωτότυπη έκδοση του ιαπωνικού σουπερμίνι εφοδιάζεται με 1.600άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο που στέλνει 300 PS και 42,8 kgm στους εμπρός τροχούς. Στους πίσω υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που έκαστο αποδίδει 40 PS για 10” στο πρόγραμμα δρόμου ή 60 PS για 5” με τη ρύθμιση «Track». Έτσι, συνολικά το Toyota Yaris Hybrid-R αποδίδει την εξωφρενική για σουπερμίνι ισχύ των 420 PS.

Αντί για μπαταρίες το Toyota Yaris Hybrid-R διαθέτει έναν υπερπυκνωτή, επειδή είναι ελαφρύτερος και φορτίζει/εκφορτίζει πιο γρήγορα. Ένας τρίτος ηλεκτροκινητήρας 60 PS είναι τοποθετημένος πριν το 6άρι σειριακό κιβώτιο του Toyota Yaris Hybrid-R. Αυτός εκτελεί χρέη γεννήτριας, φορτίζοντας τον υπερπυκνωτή κατά την επιβράδυνση, ενώ στέλνει ρεύμα απευθείας στα δύο ηλεκτρικά μοτέρ κατά την επιτάχυνση, όταν η ροπή του βενζινοκινητήρα πάει να νικήσει την πρόσφυση των εμπρός τροχών.

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube