Ετοιμάζεται η νέα γενιά του VW Polo

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του VW Polo

Το VW Polo έκτης γενιάς θα είναι πιο ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο.

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, η επόμενη γενιά του σουπερμίνι της Volkswagen θα παρουσιαστεί το 2017 και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB A0.

Στόχος της VW είναι η έκτη γενιά του Polo να είναι ποιοτικότερη, πιο ευρύχωρη και να διαθέτει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων.

Η εμπορική διάθεση της επόμενης γενιάς του Polo θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2017, λίγους μήνες μετά την έναρξη διάθεσης του Fiesta επόμενης γενιάς, και όπως συμβαίνει και με τους μηχανικούς της Ford, οι μηχανικοί της VW δίνουν μεγάλη προσοχή στους προσφερόμενους χώρους των πίσω επιβατών και της συνολικής ποιότητας.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά χωρίς να αυξηθεί η τιμή του γερμανικού μοντέλου, η επόμενη γενιά του Polo θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την μικρότερη εκδοχή της πολυδιαμορφώσιμης πλατφόρμας MQB, την A0.

Η μικρότερη εκδοχή της MQB θα έχει αρκετά απλή αρχιτεκτονική και δεν θα διαφοροποιείται από τα μοντέλα που θα την χρησιμοποιήσουν (Audi A1, SEAT Ibiza, Skoda Fabia και τα μικρά crossover του ομίλου), πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν όλα το ίδιο μεταξόνιο. Το τελευταίο θα μεγαλώσει κατά 9,5 cm και από 2,47 m, θα φτάσει τα 2,565 m, ευνοώντας κατά πολύ τους χώρους. Το μήκος όμως του μοντέλου δεν θα αυξηθεί ιδιαίτερα, θα μείνει κοντά στα τέσσερα μέτρα της κατηγορίας, και το μεταξόνιο θα μεγαλώσει «εις βάρος» των προβόλων.

Η γκάμα κινητήρων βενζίνης της έκτης γενιάς Polo θα αποτελείται από τον 1.0 MPI με τους 75 ίππους, τον 1.0 TSI με 100 ή 115 ίππους και τον καινούριο 1.5 TSI με περίπου 150 ίππους. Αλλαγές θα υπάρξουν και στην πετρελαιοκίνητη γκάμα, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στον νέο 1.5 TDI που θα προσφέρεται με απόδοση 90, 110 ή 130 ίππους.

Στο εσωτερικό, πέρα από την βελτιωμένη ποιότητα και τους μεγαλύτερους χώρους, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον εξοπλισμό και την συνδεσιμότητα. Όλα τα μοντέλα θα έχουν νέο σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής, με τις ακριβές εκδόσεις να εφοδιάζονται με μεγάλη HD οθόνη 9,5”, ενώ θα προσφέρουν σύνδεση internet και δημιουργία WiFi hotspot. Ακόμα, υπάρχει το ενδεχόμενο η VW να προσφέρει ως έξτρα στις ακριβές εκδόσεις και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που διαθέτει σε αρκετά Audi και στα VW Passat και Tiguan.

Τέλος, λίγο μετά την έλευση της νέας γενιάς Polo, η VW θα παρουσιάσει ένα μικρό crossover που θα βασίζεται σε αυτό και έχουμε δει υπό την μορφή πρωτότυπου στην έκθεση της Γενεύης (T-Cross Breeze).

[Πηγή: Auto Express, Andrei Avarvarii Future Cars Illustration]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube