Ετοιμάζεται η δεύτερη γενιά της BMW X4

Ετοιμάζεται η δεύτερη γενιά της BMW X4

Η δεύτερη γενιά του Sports Activity Coupe της BMW θα κάνει την εμφάνισή της σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, με βάση την επόμενη Χ3.

Η τρέχουσα περίοδος βρίσκει τη BMW σε οργασμό παραγωγής νέων μοντέλων.

Μεταξύ τους βρίσκεται και η νέα γενιά της X4, η οποία είναι ουσιαστικά η σπορ έκδοση της Χ3. Έτσι, η νέα X4 θα βασίζεται στην επόμενη Χ3 η οποία θα χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα CLAR της εταιρείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και χαμηλότερο βάρος σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την BMW X4 xDrive M40i

Η χρήση εξελιγμένων υλικών θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, όπως ακριβώς θα γίνει και με τη νέα Σειρά 3. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες του motor1, η σχεδίαση θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο χαρακτηριστική στο πίσω μέρος, αφού εκεί κρύβεται η ιδιαιτερότητα του μοντέλου. Ωστόσο, ο χώρος στο πίσω κάθισμα θα είναι περισσότερος σε σχέση με σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η νέα BMW Z5 δε θα ονομάζεται Ζ5 [video]

Οι θερμικοί κινητήρες δεν αναμένεται να αλλάξουν πολύ σε σχέση με τη σημερινή γενιά του μοντέλου και θα μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια η γκάμα που γνωρίζουμε ήδη.

Είναι όμως ουσιαστικά βέβαιη και η διάθεση και μιας υβριδικής έκδοσης που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει το ίδιο σύστημα κίνησης με τη σημερινή 330e, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε για πρώτη φορά και μια κανονική έκδοση M, που θα τοποθετηθεί πάνω από την M40i.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την BMW 330e Hybrid

Εάν τελικά κάτι τέτοιο πάρει έγκριση, την ισχύ θα δίνει ο 3λιτρος straight-six κινητήρας που γνωρίζουμε από τις M3 και M4 και θα αποδίδει 450-500 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την BMW M3 στο Grossglockner [video]

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας X4, όμως θα πρέπει να την περιμένουμε κάποια στιγμή προς το τέλος του 2018.

[Πηγή motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube