Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Audi Q3

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Audi Q3

Η δεύτερη γενιά του γερμανικού crossover θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο.

Η πρώτη γενιά του Q3 κυκλοφορεί στους δρόμους από το 2011 και έχει υποστεί ήδη δύο facelift, γεγονός που σημαίνει ότι πλησιάζουμε στην αντικατάσταση του μοντέλου.

Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτό το project και θα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το νέο μοντέλο σε περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με αναφορές στον γερμανικό Τύπο, η νέα γενιά του Q3 θα μεγαλώσει σε διαστάσεις για να αποκτήσει μια πιο ικανή διαφορά μεγέθους από το μικρότερο Q2. Το μήκος της θα μεγαλώσει κατά περίπου 6 cm (4,45 m συνολικά) και το μεταξόνιο θα κερδίσει με τη σειρά του 5 cm (2,65 m συνολικά). Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρει καλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, με το πορτμπαγκάζ να πλησιάζει τα 500 λίτρα χωρητικότητας.

Παρατηρώντας αυτά τα χαρακτηριστικά, βλέπουμε ότι «ακουμπά» σε διαστάσεις το αδελφό VW Tiguan. Η πλατφόρμα στην οποία θα «χτιστεί» δεν είναι άλλη από την διαμορφώσιμη MQB, γεγονός που θα βοηθήσει και στη μείωση του συνολικού βάρους της νέας γενιάς του Q3.

Στην γκάμα κινητήρων, σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα θα υπάρχουν 2λιτροι 4κύλινδροι TFSI και TDI κινητήρες, με ισχύ πάνω από 200 ίππους. Σίγουρα όμως θα δούμε και μικρότερης χωρητικότητας κινητήρες, όπως ο καινούριος 1.5 TFSI.

Τέλος, η έκδοση επιδόσεων RS του Q3 δεύτερης γενιάς θα έχει την αναβαθμισμένη εκδοχή του 5κύλινδρου 2.5 TFSI που αποδίδει 400 ίππους.

[Πηγη: Auto Motor und Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube