Έρχεται τετρακίνητο SEAT Leon Cupra με τουλάχιστον 300 ίππους

Έρχεται τετρακίνητο SEAT Leon Cupra με τουλάχιστον 300 ίππους

Το Leon Cupra θα αποκτήσει τετρακίνητη και ακόμα ισχυρότερη έκδοση, προκειμένου να μπει στα χωράφια του Ford Focus RS.

Μέσα στο 2017 θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο SEAT Leon Cupra, που θα αποδίδει πάνω από 300 ίππους και θα είναι τετρακίνητο.

Από την πρώτη γενιά του Leon και το 2.8 V6 έχουμε να δούμε ένα τετρακίνητο Cupra. Η νέα έκδοση θα χρησιμοποιεί μια ακόμα ισχυρότερη εκδοχή του κινητήρα των 290 ίππων του σημερινού. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα, θα συνεργάζεται μόνο με 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Το βέβαιο είναι ότι μιλάμε –για ακόμα μια φορά- για το ισχυρότερο Cupra όλων των εποχών, το οποίο φαίνεται πως θα μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το κορυφαίο Ateca.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ετοιμάζεται SEAT Ateca Cupra με 300 ίππους

Εδώ ακριβώς, κρύβεται και η μεγάλη είδηση για το νέο Cupra: Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης Haldex που θα φροντίζει για να περνάει η ισχύς χωρίς απώλειες στο δρόμο.

Ωστόσο το υπάρχον μοντέλο δεν είχε κανένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, οπότε μάλλον η SEAT θέλει απλώς να αλλάξει την εμπορική τοποθέτησή του και να το φέρει αντιμέτωπο με το Ford Focus RS (διαβάστε τη δοκιμή του εδώ).

Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό εάν η προσθιοκίνητη έκδοση των 290 ίππων θα συνεχίσει να παράγεται, ούτε εάν το αμάξωμα του τετρακίνητου θα έχει πιο επιθετική σχεδίαση. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα είναι το πρώτο SEAT με τον ψηφιακό πίνακα i-Cockpit που είδαμε για πρώτη φορά στην Audi, κάτι που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα του εσωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το SEAT Leon Cupra 290

Όπως και να έχει, το 2017 αναμένεται μια ακόμα σημαντική χρονιά για την εταιρεία, αφού εκτός από την αναβάθμιση του κορυφαίου Leon θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά Ibiza που ετοιμάζεται για το φθινόπωρο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube