Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Passat [videos]

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Passat [videos]

Η VW προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της όγδοης γενιάς του Passat.

Η VW ετοίμαζε εδώ και καιρό το έδαφος για την υποδοχή του νέου Passat, ενώ πριν δύο μέρες μας είχε ενημερώσει ότι η στιγμή της αποκάλυψης έφτασε.

Η όγδοη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου είναι εντελώς καινούρια και βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB. Έχει μήκος 4.767 mm, πλάτος 1.832 και ύψος 1.456 mm, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 2 mm μικρότερο, 12 mm φαρδύτερο και 6 mm χαμηλότερο. Αυτό, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο κατά 79 mm μεταξόνιο (2.791) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, δημιουργούν μια πιο σπορ και δυναμική εικόνα για το νέο Passat. Ακόμα, η χρήση της νέας ελαφρύτερης πλατφόρμας μεταφράζεται σε μείωση βάρους κατά 85 kg, με την ελαφρύτερη έκδοση του μοντέλου να ζυγίζει 1.312 kg.

Η ανάρτηση του νέου μοντέλου αποτελείται και πάλι από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, μόνο που αυτή την φορά είναι συνολικά 9 kg ελαφρύτερη. Επίσης, οι τροχοί του νέου Passat παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του για αυτό και είναι μεγαλύτερης διάστασης.

Όπως αναφέραμε, η εμφάνιση του μοντέλου υποστηρίζεται αρκετά από την φαρδύτερη και χαμηλότερη σιλουέτα του, με τους σχεδιαστές να ενισχύουν το παρουσιαστικό του με το πιο αιχμηρό εμπρός μέρος, την “γραμμή” που διατρέχει όλο το πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και τα πίσω φώτα τύπου LED που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την VW, η καμπίνα αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας υλικά, προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για όλους τους επιβάτες και διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η νέα γενιά του Passat διαθέτει για πίνακα οργάνων μια TFT οθόνη 12,3”, στο πρότυπο του νέου Audi TT. Ευνοημένος είναι και ο χώρος αποσκευών και των δύο εκδόσεων (saloon και estate), με το σεντάν να κερδίζει 21 λίτρα (586) και το estate 47 λίτρα (650).

Ο εξοπλισμός της όγδοης γενιάς του Passat θα είναι πλουσιότερος από ποτέ, ενώ δεν λείπουν και αρκετά σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (City Emergency Braking, Trailer Assist, Side Assist, Emergency Assist κ.α.).

Το highlight της γκάμας κινητήρων της όγδοης γενιάς Passat είναι ο νέος 2λιτρος TDI BiTurbo που αποδίδει 240 ίππους και 51,0 kgm ροπής από τις 1.750 rpm και συνδυάζεται αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων και τετρακίνηση 4MOTION. Η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα και μια plug-in υβριδική έκδοση, με αυτονομία ηλεκτροκίνησης 50 km και συνδυαστική κάτι λιγότερο από 1.000 km.

Την γκάμα πετρελαιοκινητήρων συμπληρώνει ο 2.0 TDI των 150 και 190 ίππων, ενώ ο βασικός πετρελαιοκινητήρας είναι ο 1.6 TDI με απόδοση 120 ίππων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, ο βασικός της γκάμας είναι ο 1.4 TSI με απόδοση 125 και 150 ίππων, ακολουθεί ο 1.8 TSI με τους 180 ίππων και στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 2.0 TSI με τους 220 και τους 280 ίππους.

Τα βιβλία παραγγελιών για το νέο VW Passat θα ανοίξουν στην γερμανική αγορά την Πέμπτη 10 Ιουλίου, με τιμή εκκίνησης για το σεντάν τα 25.875 ευρώ και για το estate τα 26.950 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube