Επίσημο: Νέο VW Golf GTE, πρόωρη αποκάλυψη

Επίσημο: Νέο VW Golf GTE, πρόωρη αποκάλυψη

Η Volkswagen διευρύνει την γκάμα του Golf προσθέτοντας μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση .

Σε συνέχεια των ψιθύρων του Ιανουαρίου, η Volkswagen αποκάλυψε την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Golf GTE που θα ντεμπουτάρει επίσημα στη Γενεύη.

Η Volkswagen διευρύνει την γκάμα του Golf προσθέτοντας μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που κινείται από τον 4κύλινδρο 1.400άρη TSI των 150 PS. Το θερμικό αυτό μοτέρ υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρομοτέρ με απόδοση 101 PS, και μαζί αποδίδουν συνδυασμένα μέγιστη ισχύ 204 PS και μέγιστη ροπή 35,6 kgm.

Με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, το Golf GTE plug-in hybrid πετυχαίνει ανώτατη ταχύτητα 130 km/h και πιάνει τα 100 km/h από στάση σε 7,6”. Επίσης με την ίδια κίνηση μπορεί να διανύσει μέχρι 50 km, ενώ και με τα δύο μοτέρ η αυτονομία του φτάνει τα 940 km.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι κι η αποδοτικότητα του Golf GTE, με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 1,8 lt/100 km και με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 35 g/km.

Στην μορφή του, το Golf GTE είναι το ίδιο με το στάνταρ Golf, με μόνη διαφορά τη μάσκα που προέρχεται από το e-Golf και το GTI. Σε σχέση πάντα με τα στάνταρ Golf, το GTE διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες που συνήθως συναντάμε στα υβριδικά αυτοκίνητα, όπως οθόνη αυτονομίας, διάγραμμα παροχής ενέργειας, μαζί με «στατιστικά στοιχεία ρύπων» και έναν «e-manager».

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube