Επίσημο: Νέο Infiniti QX50

Επίσημο: Νέο Infiniti QX50

To νέο Infiniti QX50 αποκαλύφθηκε με το πρώτο κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης στον κόσμο, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Los Angeles Auto Show, την άλλη εβδομάδα.

Το νέο Infiniti QX50 αποκαλύφθηκε, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι θα κάνει χρήση του πρώτου κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης στον κόσμο.

Το μεσαίο ιαπωνικό SUV στηρίζεται επίσης πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα και κάτω από το καπό κρύβει τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα VC-Turbo, o οποίος ανάλογα με τις συνθήκες μεταβάλλει στη σχέση συμπίεσής του από το 8:1 που είναι η σχέση για επιδόσεις μέχρι το 14:1 που είναι ο μάξιμουμ λόγος για οικονομία.

Ο κινητήρας αποδίδει 268 άλογα και 38,7 kgm, ενώ είναι μέχρι και 35% πιο αποδοτικός σε σχέση με το προηγούμενο μοτέρ V6 του QX50. Το νέο μοτέρ συνδυάζεται με ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης που είναι πιο αποδοτικό στην προσθιοκίνητη διαμόρφωση, ωστόσο και στις τετρακίνητες εκδόσεις παραμένει 30% αποδοτικότερο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το εργοστάσιο λέει ότι το νέο QX50 είναι ικανό να κάνει 6,7” το 0-100 km/h και να πιάσει στην ευθεία τα 230 km/h.

H νέα πλατφόρμα επιτρέπει καλύτερη χωροταξία που, όπως διατείνεται η Infiniti, δίνει στο νέο SUV της τον καλύτερο εσωτερικό χώρο στην κατηγορία των μεσαίων premium, όπως τα Audi Q5, BMW X3 και Mercedes-Benz GLC. Ομοίως μεγάλωσε και το πορτμπαγκάζ στα 895 lt με τα καθίσματα στη θέση τους, ενώ όταν πέσουν η χωρητικότητα ανεβαίνει στα 1.048 lt.

To ίδιο το πλαίσιο, η Infiniti δηλώνει ότι είναι 23% στρεπτικά πιο άκαμπτο, μειώνοντας ταυτόχρονα κραδασμούς, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα κύλισης. Αλλά το νέο QX50 διαθέτει και νέα σιλουέτα, βελτιωμένη 6% στην αεροδυναμική απόδοσή της σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο QX50 ενσωματώνει επίσης μια σειρά συστημάτων νέας τεχνολογίας όσον αφορά την υποβοήθηση του οδηγού, κάνοντας χρήση της σουίτας ProPilot Assist της μητρικής Nissan. Σουίτα που επεμβαίνει και υποβοηθά με το γκάζι, τα φρένα και το τιμόνι, προκειμένου το αυτοκίνητο να διατηρεί τη λωρίδα του με ασφάλεια στην εθνική. Ωστόσο, η Infiniti λέει ότι δεν εξόπλισε το αυτοκίνητο με σύστημα για πλήρως αυτόνομη οδήγηση, διότι οι πελάτες της «δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραμείνουν το στοιχείο-κλειδί στην οδήγηση».

Το νέο QX50 θα κάνει το ντεμπούτο του στο LA Auto Show 2017, στις 29 Νοεμβρίου, οπότε και η Infiniti θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη το 2018. Η πρόβλεψη είναι ότι εμπορικά θα κινηθεί καλύτερα από τον προκάτοχό του, με την παραδοχή ότι σιγά σιγά τα ντίζελ παραγκωνίζονται, οπότε ο νέος αποδοτικός βενζινοκινητήρας της Infiniti θα τυχαίνει όλο και καλύτερης αντιμετώπισης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube