Scoop: Infiniti QX50 επί τα ίχνη του πρωτοτύπου

Scoop: Infiniti QX50 επί τα ίχνη του πρωτοτύπου

Η πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου QX50, του μεσαίου SUV της Infiniti, δείχνουν την επιρροή του πρωτοτύπου από το NAIAS, στο Detroit 2017.

Το νέο Infiniti QX50 που θα φορά υπέρ-αποδοτικό μοτέρ βενζίνης και που θα ανταγωνίζεται προσεχώς και κατά κύριο λόγο τα Audi Q5, BMW X3 και Mercedes-Benz GLC, Jaguar F-Pace, Volvo XC60 και Alfa Romeo Stelvio, απαθανατίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές, πριν από το επίσημο παγκόσμιο λανσάρισμά του το 2018.

Το μεσαίο SUV της Infiniti, που μιμείται πιστά το πρωτότυπο (βλ. gallery) που παρουσιάστηκε στο North American International Auto Show 2017, στο Detroit, φωτογραφήθηκε από τον Richard Hamilton, αναγνώστη του Autocar, στην California.

Να σημειώσουμε ότι το QX50 είναι το πρώτο Infiniti που θα κάνει χρήση του νεωτερικού κινητήρα τούρμπο με τη μεταβλητή συμπίεση, VC-Turbo. O επικεφαλής της εταιρείας, Roland Krueger, είχε δηλώσει στο Autocar στο Detroit: «Πρέπει να εστιάσουμε σε τεχνολογία για τους πελάτες, και αυτός ο κινητήρας προσφέρει την απόδοση ενός V6 με την οικονομία καυσίμου ενός 4κύλινδρου ντίζελ».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι κινητήρας VC-Turbo, που είναι έτοιμος προς παραγωγή, έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων και σύστημα μεταβαλλόμενης σχέσης συμπίεσης. Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και κίνησης, το σύστημα επιλέγει με τη συμπίεση θα λειτουργήσει ο κινητήρας. Το 4κύλινδρο μοτέρ μπορεί να λειτουργήσει με σχέση συμπίεσης 8:1 για υψηλές επιδόσεις και 14:1 για μέγιστη οικονομία καυσίμου, ενώ αποδίδει 273 ίππους και 39,8 kgm ροπή. Σύμφωνα με την Infiniti, καταφέρνει να χαρίζει επιδόσεις ενός δυνατού κινητήρα V6 μεγαλύτερης χωρητικότητας, με την κατανάλωση ενός πετρελαιοκινητήρα.



Βέβαια, σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, τα Infiniti μειονεκτούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους, όντα βενζινοκίνητα σε αγορές προσανατολισμένες σε ντίζελ. Ωστόσο, η άφιξη του βενζινοκινητήρα VC-T 2.0 μπορεί να αναστρέψει αυτό το μειονέκτημα. «Αυτή ακριβώς είναι η τοποθέτηση που ψάχνουμε», είπε ο Krueger.

Το νέο Infiniti QX50 θα λανσαριστεί εμπορικά τον επόμενο χρόνο, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα έρθει και στην Ευρώπη, αλλά σε ημερομηνία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube