Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz SLC [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz SLC [video]

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το νέο ρόουντστερ SLC 2017 λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο North American International Auto Show 2016, στο Detroit.

Η νέα SLC στην πραγματικότητα πρόκειται για τη μετονομασμένη και ανανεωμένη SLK. Μια ανανέωση που στο εξωτερικό περιλαμβάνει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα μάσκα και ανασχεδιασμένα εμπρός φανάρια με ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας LED.

Οι πιο παρατηρητικοί θα ξεχωρίσουν τον πιο σπορ πίσω προφυλακτήρα, τα νέα πίσω φώτα LED και τις ανασχεδιασμένες μπούκες της εξάτμισης. Επιπλέον, το αυτοκίνητο εξοπλίστηκε με βελτιωμένη αναδιπλούμενη οροφή με δυνατότητα λειτουργίας εν κινήσει και για ταχύτητα μέχρι 40 km/h.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες, με τις κυριότερες από αυτές να περιλαμβάνουν το νέο σπορ τιμόνι, το ανασχεδιασμένο καντράν και τις αλουμινένιες διακοσμήσεις με ψευδο-ανθρακονημάτινο φινίρισμα. Το σαλόνι αναβαθμίστηκε επίσης σε επενδύσεις με δερμάτινη ταπετσαρία Nappa, καθώς και με το νέο σύστημα πολυμέσων COMAND που υποστηρίζεται από 7ιντση οθόνη υψηλότερης ανάλυσης.

Στον τομέα των κινητήρων, την γκάμα ανοίγει η SLC180 με 4κύλινδρο 1.600άρη κινητήρα με 156 PS. H SLC200 που αντικαθιστά την SLK200 φορά ένα νέο δίλιτρο μοτέρ στη θέση του παλιού 1.800 με μέγιστη απόδοση 183 PS. Η SLK250 αντικαθίσταται από την SLC300 που κάνει χρήση του πιο ισχυρά tuned δίλιτρου κινητήρα της SLC200 με μέγιστη ισχύ για την περίπτωση τους 245 ίππους. Το μοναδικό ντίζελ μοντέλα της γκάμας είναι η SLC250d με δίλιτρο μοτέρ που προέρχεται αυτούσιο από την SLK250 CDI με την ισχύ του να παραμένει στους 204 PS.

Σχετικά με τη μετάδοση, οι SLC180 και SLC200 εφοδιάζονται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Τα υπόλοιπα μοντέλα συνδυάζονται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, που όπως λέει η Mercedes-Benz βελτιώνει την κατανάλωση, κατά συνέπεια και τις εκπομπές CO2.

Όσον αφορά τις Mercedes-AMG, η SLC43 φορά διτούρμπινο 3λιτρο κινητήρα V6 με 367 PS. Ένα μοντέλο που υπολείπεται σημαντικά σε ισχύ από την απελθούσα SLK55 AMG, αλλά και που γράφει 4,6” στο χρονόμετρο για το σπριντ 0-100 km/h και σταματά το κοντέρ του στα 250 km/h, κατά τα ειωθότα του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Ολοκληρώνοντας το κομμάτι των επιδόσεων, η νέα SLC 2017 εξοπλίζεται στάνταρ με το σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων DYNAMIC SELECT που διαθέτει διαμορφώσεις Comfort, Sport, Sport+, Eco, και Individual. Το DYNAMIC SELECT επεμβαίνει ρυθμίζοντας ανάλογα το μοτέρ, τη μετάδοση, το τιμόνι και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Ολοκληρώνοντας το κομμάτι του εξοπλισμού, η νέα SLC 2017 διαθέτει κάμερα πίσω θέασης και στάνταρ το νέο σύστημα Active Brake Assist με τη γνωστή λειτουργία για μια επικείμενη σύγκρουση, αρχικά με τη προειδοποίηση του οδηγού και στη συνέχεια εάν αυτός δεν χειρίσει με την αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, προκειμένου είτε να αποφευχθεί είτε να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι συνέπειές της.

Η νέα Mercedes-Benz SLC 2017 θα είναι έτοιμη για το εμπορικό λανσάρισμά σε τρεις περίπου μήνες από σήμερα.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube