Επίσημο: Το BMW i8 Roadster στους δρόμους από 2018

Επίσημο: Το BMW i8 Roadster στους δρόμους από 2018

To i8 Roadster κατά δήλωση του CEO της φίρμας θα εμφανιστεί στους καταλόγους της BMW μέσα στο 2018.

Το προανάκρουσμα μιας επικείμενης έκδοσης παραγωγής ακούστηκε για πρώτη φορά στο Auto China 2012, στο Πεκίνο, υπό την ονομασία Spyder όμως.

Έκτοτε, το BMW i8 Roadster ενεφανίσθη σε μεγάλα και μικρά Σαλόνια πολλές φορές, με τις φήμες για την τύχη του να είναι συχνά αντικρουόμενες, αλλά μόλις εχθές επισημοποιήθηκε η δρομολόγηση του μοντέλου παραγωγής. Βέβαια, σε φόρμα παραγωγής το είδαμε ακόμα και πρόσφατα, τον περασμένο Αύγουστο, να δοκιμάζεται στο 'Ring.

Σύμφωνα λοιπόν με το Harald Krueger, διευθύνοντα σύμβουλο της φίρμας -ερωτηθείς από την AutomotiveNewsEurope- που μιλούσε για το ίδιο θέμα σε συνέντευξη Τύπου στη Santa Monica, στην California, την περασμένη Τρίτη, το i8 Roadster θα προστεθεί στην γκάμα της εταιρείας από το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το BMW i8 σε πίστα και δρόμο [video]

Ο Krueger απέφυγε να αναφερθεί στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αλλά προηγούμενες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αποκαλύπτουν ότι θα επωφελείται μιας μπαταρίας με μεγαλύτερη χωρητικότητα και ενός πιο ισχυρού ηλεκτρομοτέρ, έναντι του κουπέ i8.

Βέβαια και το τελευταίο, θα υποστεί κάποιες αλλαγές και αναβαθμίσεις, οπότε μέχρι να λανσαριστεί το i8 Roadster, υποθέτουμε ότι θα έχει ενσωματώσει όλες τις αναβαθμίσεις.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης στη Santa Monica, στελέχη της BMW επιβεβαίωσαν τη θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στην αναβάθμιση της αυτονομίας του i3 από 190 σε 300 km. Τα νούμερα των πωλήσεων επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους τα στελέχη, καθώς οι αυτές σημείωσαν αύξηση 70% τον μήνα Αύγουστο. Η BMW διά των ιδίων στελεχών δήλωσε ότι αυτός ο καταιγισμός παραγγελιών είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για την πορεία της φίρμας «i».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube