BMW: Νέο i8 Concept Spyder

BMW: Νέο i8 Concept Spyder

Με την επίσημη παρουσίαση του νέου i8 Concept Spyder, η BMW επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα δυναμικό brand με το πρόθεμα i, και χαρακτηριστικά τη φιλικότητα στο περιβάλλον και τις νέες τεχνολογίες.


Το μοντέλο ακολουθεί τη αισθητική λογική του αντίστοιχου κουπέ i8, αλλά ωστόσο έχει κοντύτερο μεταξόνιο. Τα εμπρόσθια φώτα είναι τεχνολογίας λέιζερ, η οροφή είναι ημιδιαφανής και το παρμπρίζ με το ενσωματωμένο σπόιλερ έχει εξαιρετικά μεγάλη κλίση. Στο πίσω μέρος υπάρχει διαχύτης και φώτα σχήματος U.
Στον εσωτερικό διάκοσμο κυριαρχεί το δέρμα στις επενδύσεις καθώς και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με τρισδιάστατη οθόνη iDrive, για τη ρύθμιση των λειτουργιών του αυτοκινήτου και τα συστήματα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.
Η κίνηση προέρχεται από ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν ηλεκτρικό μοτέρ 131 ίππων με ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 223 ίππων. Το πρώτο μεταφέρει την κίνηση στον εμπρός άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, προσφέροντας από κοινού σύστημα τερακίνησης με συνδυασμένη ισχύ 354 ίππων. Η επιτυγχανόμενη επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα είναι 5" και η τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Η αυτονομία με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας είναι 30 χλμ. και η συνδυασμένη κατανάλωση 3 lt/100 χλμ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube