70% πάνω οι πωλήσεις του BMW i3 τον Αύγουστο

70% πάνω οι πωλήσεις του BMW i3 τον Αύγουστο

Οι πωλήσεις του BMW i3 σημείωσαν σημαντική αύξηση τον περασμένο Αύγουστο, ύστερα από το λανσάρισμα του μοντέλου με τη μεγαλύτερη μπαταρία.

Το τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις του BMW i3 έφτασαν τα 2.848 αυτοκίνητο, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 73,2% σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο.

Ο Klaus Frohlich, μέλος του ΔΣ της BMW AG στον τομέα της Εξέλιξης, είπε ότι το άλμα στις πωλήσεις μπορεί να αποδοθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του στο αναβαθμισμένο ηλεκτρικό μικρό BMW που βρίσκεται στις εκθέσεις από τον Ιούλιο.

Tο αναβαθμισμένο μοντέλο αντί της μπαταρίας των 60 Αh του στάνταρ i3, χρησιμοποιεί μία 94άρα. Σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης πλέον μπορείς να κάνεις έως και 312 km με μια φόρτιση, όμως η BMW προτιμά να επικοινωνεί ότι ανεξαρτήτως χρήσης έχεις μια απόλυτα ρεαλιστική ακτίνα δράσης 200 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ BMW i3 – πρώτη δοκιμή στην Ελλάδα [video]

Η νέα μπαταρία έχει τις ίδιες διαστάσεις με εκείνη των 60 Ah (οπότε μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων στα παλιότερα i3) και είναι βαρύτερη κατά σχεδόν 50 kg. Εκτός από μεγαλύτερη μπαταρία το i3 έχει πλέον και αναβαθμισμένο, ταχύτερο σύστημα φόρτισης, κάτι επίσης πολύ σημαντικό.



Ανάλογα με το τιμολόγιο της ηλεκτρικής παροχής σου το κόστος μετακίνησης κυμαίνεται από 1,6 έως και 2,3 ευρώ/100 km, ενώ η BMW Hellas συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής ρεύματος Ήρων και σου καλύπτει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειάς για τα πρώτα 100.000 km.

Καλύπτει επίσης με 8ετή εγγύηση το ηλεκτρικό σύστημα υψηλής τάσης του i3, ενώ η 5ετής οδική βοήθεια καλύπτει και την περίπτωση που μείνεις από ρεύμα. Για τέσσερις φορές όμως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με το BMW i8 στο δρόμο και στις Σέρρες [video]

Το αμιγώς ηλεκτρικό i3 (BEV) με την μπαταρία των 94 Ah ξεκινάει από τα 37.700 ευρώ, δηλαδή μόνο 1.250 ευρώ παραπάνω από εκείνη των 60 Ah (€ 36.450). Η τελευταία θα εξακολουθήσει να διατίθεται για λίγο καιρό ακόμα, ενώ προφανώς θα συνεχίζει να διατίθεται κανονικά και η έκδοση REX (Range Extender), έναντι 47.600 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναβαθμισμένο i3 μείνετε συντονισμένοι, θα ακολουθήσει σύντομα πλήρης δοκιμή.

To 2019 ή το 2020, αναμένεται η δεύτερη γενιά του i3, προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχέστερα την ταχύτατη εξέλιξη της αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αυτονομία του αναμένεται να είναι σε τυποποιημένο κύκλο 400+ km ή τουλάχιστον 300 km ρεαλιστικής οδήγησης.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube