Διαρροή: Νέο VW Golf 2017 facelift σε εκπληκτικό χρυσό χρώμα

Διαρροή: Νέο VW Golf 2017 facelift σε εκπληκτικό χρυσό χρώμα

To ανανεωμένο Golf VII υποτίθεται πως θα αποκαλυφθεί σήμερα, αλλά εχθές και σαφώς όχι αναπάντεχα διέρρευσαν στο web κάμποσες φωτογραφίες.

Μια ελαφρώς θολή εμπρός όψη του 5θυρου Golf παρουσιάζει τη μεγάλη αλλαγή στη χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου. Δεν θέλετε ένα βαρετό Golf; Διαλέξτε τότε από τα νέα χρώματα και θα το έχετε.

Αυτό το «υγρό» φωτεινό χρυσαφί Golf αποτελεί προφανώς ένα τρικάκι για να κάνει το ανανεωμένο μοντέλο να φαίνεται πιο συναρπαστικό απ’ ό,τι είναι σήμερα ή στην πραγματικότητα. Και πάλι προφανώς κανένας ή μετρημένοι στα δάχτυλα θα επέλεγαν ένα τέτοιο χρώμα για το αυτοκίνητό τους. Και πολύ περισσότερο στη Γερμανία που είναι και η μεγαλύτερη αγορά για το αυτοκίνητο.

Η απόχρωση που βλέπουμε είναι κοντινή με αυτή που είχε λανσαριστεί το επίσης ανανεωμένο up!, ενώ υπάρχει και ανάλογο body kit για το συγκεκριμένο μοντέλο. Μέχρι να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για ένα Golf R line, oοι μαύρες διακοσμήσεις που βλέπουμε μοιάζουν πολύ με τις αντίστοιχες του Sharan R line, οπότε πιθανότατα πρόκειται για τέτοιο. Το αναφέρουμε απλώς, για να σας προκαταλάβουμε και να μην το δέσετε ότι το στάνταρ VW Golf VII fl θα είναι έτσι.

Στην άλλη φωτογραφία που δείχνει το πίσω μέρος, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αινιγματικά, πιο παραπλανητικά θα λέγαμε, καθώς υπάρχουν δύο μεγάλου μεγέθους ψευδό-εξατμίσεις. Στα δεξιά του πορτμπαγκάζ υπάρχει ένα μικρό χρωμιωμένο σήμα, αλλά δεν μπορείς να προσδιορίσεις για τι πρόκειται. Αν μαντεύαμε, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια αναβίωση του Golf GT. Αν θυμάστε, αρκετά χρόνια πίσω, αυτό ήταν ένα δυνατό τριμ για το μοντέλο, συχνά συνδυασμένο με το καινοτόμο, αλλά και δύσμοιρο διπλοτούρμπινο 1.4 TSI.

Με μηχανικό υπερσυμπιεστή και τούρμπο, και απόδοση 170 άλογα, από τη μια αξιολογήθηκε ως σφόδρα αποδοτικό για το μέγεθός του αλλά και προβληματικό όσον αφορούσε την αξιοπιστία του. Τελικά, αντικαταστάθηκε από τα μονοτούρμπινα 1.4 και 2.0 και αυτά με τη σειρά τους αναμένουν το νέο 1.5 TSI με το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας. Porsche tech, μάνα μου.

Χάρη στα παιδιά από το Ferd, έχουμε επίσης φωτογραφίες κι από άλλα μοντέλα του Golf VII fl. Για παράδειγμα, ένα 3θυρο GTI που αποδεικνύει ότι οι φήμες για αποκλειστικά 5θυρο μοντέλο τελικά δεν ευσταθούν. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό GTE και το Golf Variant ή Sportsvan είναι επίσης μέρος της διαρροής, αλλά όχι το Alltrack. Ποιος ενδιαφέρετε, θα μας πείτε. Πάντως, όλα τους μοιράζονται νέα εμπρός φανάρια και το νέο ντιζάιν στα πίσω φώτα, αλλά οι προφυλακτήρες διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο.

Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης παρουσίασης του ανανεωμένου Golf VII που είτε το θέλουμε είτε όχι, αποτελεί το σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας στο μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube