Jeep Wrangler 2018: Νέες αποκλειστικές πληροφορίες και φωτογραφίες

Jeep Wrangler 2018: Νέες αποκλειστικές πληροφορίες και φωτογραφίες

Η Jeep έδωσε πρόσφατα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Wrangler 2018, αλλά σας έχουμε νέες του Wrangler Unlimited Rubicon και από τις δοκιμές του αυτοκινήτου στη Ν. Ζηλανδία.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Wrangler Unlimited Rubicon που ποσταρίστηκαν από το JL Wrangler Forums επιβεβαιώνουν ότι το εμβληματικό 4x4 ακολουθεί κατά πόδας τον προκάτοχό του. Έτσι υιοθετεί ένα μοναδικό τύπο ανάρτησης και λάστιχα 4x4 που εγγυώνται ότι το αυτοκίνητο δεν θα κολλήσει ούτε στα δύσκολα της ερήμου Moab.

Η Jeep κρατά ακόμη μυστικές τις λεπτομέρειες για το Wrangler 2018, αν και η διαρροή του εγχειριδίου χρήσης αποκάλυψε ότι η έκδοση Rubicon θα ξεχωρίζει από τη μοναδικού σχεδιασμού μάσκα, τη μαύρη τάπα του ρεζερβουάρ και τα σήματα «Trail Rated». Το αυτοκίνητο θα έχει επίσης αυτοκόλλητα «Rubicon» στα πλαϊνά του καπό (βλ. φωτογραφίες) και 17άρες ζάντες με μαύρες ενθέσεις.

Οι αλλαγές στην καμπίνα είναι ήσσονος σημασίας, αλλά το προσπέκτους δείχνει ότι το Rubicon έχει χρωμιωμένες διακοσμήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν ακόμη τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, αυτόματο σύστημα κλιματισμού και φωτισμό περιβάλλοντος καμπίνας τεχνολογίας LED. Άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι οι θύρες USB και η 7ιντση οθόνη στο καντράν.

  

Και καθώς το Wrangler Rubicon είναι η κατ’ εξοχήν έκδοση του αυτοκίνητου για σκληρό 4x4, διαθέτει κατ’ επιλογή τετρακίνηση 4:1 Rock-Trac, και μοναδικούς, φαρδύτερους άξονες (Dana M210/M220), και σχέση μετάδοσης για πίσω 4,10:1. Επίσης υπάρχει διαφορετική από τα άλλα μοντέλα αντιστρεπτική ράβδος που μπορεί να αποσυνδεθεί, καθώς και μπαταρία AGM 650A.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Jeep Wrangler 1987-2017, μια ιστορία 30 ετών

H τιμή του Wrangler 2018 δημοσιεύτηκε επίσημα για την αμερικανική αγορά και ξεκινά από τις $30.445 χωρίς τα έξοδα αποστολής που είναι 995 δολάρια, ανεβάζοντας την τιμή του στις $31.440.


Τώρα, όσον αφορά τη μεγάλη ερώτηση που αφορά τα μοντέλα JL/JLU είναι τι κάνει και ποιες είναι οι προδιαγραφές του 3,6λιτρου Pentastar V6, μιας και μιλάμε για ΗΠΑ όπου το δίλιτρο ακούγεται μοτέρ για… καφετιέρα. Αναβαθμισμένος λοιπόν για το 2018 με ESS, το stop/start ντε, συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν εξελιγμένο από την ZF και προφανώς θα είναι πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο 5άρι που μπαίνει στα JL/JKU. Στην περίπτωση του 4θυρου Wrangler, το JKU κατατάσσεται από την EPA (Environmental Protection Agency) ότι καταναλώνει 14,7 lt/100 στην πόλη και 11,2 lt/100 km στον αυτοκινητόδρομο. Κατά πάσα πιθανότητα, το JLU λοιπόν θα είναι ικανό για κάτι σε 13 λίτρα για την πόλη και λίγο πάνω από 10 lt/100 km για τον αυτοκινητόδρομο. Το 2108, επιπλέον, αναμένεται ότι το JL/JLU θα εφοδιαστεί και με το δίλιτρo τούρμπο Hurricane και τον 3λιτρο EcoDiesel V6.



Το νέο Jeep Wrangler 2018 όμως δεν αναλώθηκε σε δοκιμές μόνο στις ΗΠΑ και στις διάφορες ερήμους της, αλλά εντοπίστηκε αυτές τις ημέρες σε κάποια περιοχή της Νέας Ζηλανδίας σε δοκιμές. Και όταν λέμε δοκιμές, το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης. Από την άλλη, το να ανεβαίνεις και να κουτρουβαλάς τα βουνά με ένα Wrangler είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ο ιστότοπος automobilemag δημοσίευσε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις δοκιμές αυτές, με το βασικό «Sport» να καταπίνει ογκόλιθους, το «Sahara» να σχίζει την άμμο και το «Rubicon» σε δράση, όπως μόνο εκείνο μπορεί να κάνει. Και πρόκειται για τις πιο πρόσφατες και φρέσκιες φωτογραφίες του Wrangler 2018. Φωτογραφίες που επίσης επιβεβαιώνουν –όχι ότι είχαμε και αμφιβολία- ότι υπάρχει τόσο δίθυρη όσο και 4θυρη έκδοση.


Δείτε τη χαρακτηριστική μάσκα με τα εμβληματικά στρογγυλά φανάρια σε αυτό το μαύρο
Rubicon που επιχειρεί να ανέβει στη πετρώδη πλαγιά στη βροχή.


Σε αυτή τη φωτογραφία το άσπρο
Rubicon βρίσκεται στην… κορυφή του κόσμου, με φόντο τις χιονοσκεπείς κορφές βουνών της Νέας Ζηλανδίας.

Πάντως οι ημέρες πλησιάζουν για το Los Angeles Auto Show 2017, όπου και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το αυτοκίνητο, οπότε θα έχουμε τα πλήρη τεχνικά και εμπορικά χαρακτηριστικά του νέου Jeep Wrangler 2018. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube