Επίσημο: Νέα BMW 4 Series

Επίσημο: Νέα BMW 4 Series

H BMW αποκάλυψε την ανανεωμένη Σειρά 4, με αισθητικές αλλαγές και αναβαθμίσεις στη γκάμα των κινητήρων, η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου

Η ανανεωμένη Σειρά 4 αναμένεται να αρχίσει την εμπορική της πορεία, αμέσως μετά την Έκθεση, μέσα στον Απρίλιο με τιμή λίγο μεγαλύτερη από την απερχόμενη. 

Το facelift κρίθηκε επιβεβλημένο προκειμένου να συνεχίσει να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις το νέο Audi A5 αλλά και την Mercedes-Benz C-Class Coupé. Η γκάμα και της ανανεωμένης Σειράς 4 θα απαρτίζεται από την κλασική Coupé, την Cabrio και την τετράθυρη Gran Coupé.

Οι πιο χτυπητές αισθητικές αλλαγές είναι η ανασχεδιασμένη μάσκα και οι εισαγωγές του αέρα που είναι τοποθετημένες στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα. Διαφορετικοί είναι και οι εμπρός προβολείς, οι οποίοι ενώ διατηρούν το βασικό σχεδιασμό τους έχουν αποκτήσει νέα γραφικά, παρόμοια με αυτά που είχαμε δει στο αρχικό κόνσεπτ της Σειράς 4 το 2012. Πλέον υπάρχουν LED και για τις δύο σκάλες φωτισμού, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα διατίθενται και προσαρμοζόμενοι LED προβολείς.

Στο πίσω μέρος αλλαγές έχουν γίνει τόσο στα φωτιστικά σώματα, όσο και στον προφυλακτήρα ώστε να συμβαδίζουν αισθητικά με αυτές του εμπρός μέρους. Θα υπάρχουν επίσης νέας σχεδίασης ζάντες 18 και 19 ιντσών, ενώ έχουν προστεθεί δύο νέα εξωτερικά χρώματα, το Snapper Rocks Blue και το Sunset Orange.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: BMW 320i Efficient Dynamics Edition MY2015

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση είναι εξίσου διακριτική με αυτή της εξωτερικής σχεδίασης. Υπάρχει ένα νέας σχεδίασης τιμόνι και μερικά πρόσθετα στοιχεία από αλουμίνιo και χρώμιο, καθώς και κάποια κομμάτια από γυαλιστερό «πιάνο» πλαστικό. Θα είναι επίσης διαθέσιμες επιπλέον διχρωμίες και επιλογές στα υλικά του ταμπλό, ώστε να συμβαδίζουν με αυτές της Σειράς 3, η οποία είχε κάνει το δικό της φρεσκάρισμα το 2015.

Η BMW επίσης φρόντισε να αναβαθμίσει το σύστημα πλοήγησης και συνδεσιμότητας. Το κορυφαίο της σειράς Professional θα έχει πλέον την ίδια διαρρύθμιση και γραφικά με αυτό της νέας Σειράς 5, με έξι βασικά εικονίδια στο αρχικό μενού.

Η γκάμα των κινητήρων είχε ήδη σιωπηρά αναβαθμιστεί από το προηγούμενο έτος. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο δίλιτρος TwinPower με απόδοση 184 PS στην έκδοση 420i και 252 PS στην έκδοση 430i. Υπάρχει επίσης και ο υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά με απόδοση 326 PS στην έκδοση 440i.



Στην πλευρά των πετρελαιοκινητήρων θα διατίθεται ο 2λιτρος τουρμποντίζελ με 190 PS στην έκδοση 420d και 224 PS στην έκδοση 425d, όπως επίσης και ένας 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά, ο οποίος αποδίδει 258 PS στην έκδοση 430d και 313 PS αποκλειστικά για την τετρακίνητη έκδοση 435d xDrive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: BMW 330e Hybrid

Οι ίδιοι κινητήρες θα τοποθετούνται και στην υπόλοιπη γκάμα της Σειράς 4 με τη διαφορά ότι η Gran Coupé θα διατίθεται και με τον δίλιτρο ντίζελ που αποδίδει 150 PS στην έκδοση 418d. Πάντως από πλευράς κατανάλωσης η πιο αποδοτική έκδοση θα είναι η 420d για την οποία η BMW δίνει μέση κατανάλωση 4,0 lt/100km και εκπομπές CO2 106 g/km.

Ανάλογα με την έκδοση, η Σειρά 4 θα χρησιμοποιεί είτε χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, είτε το κλασικό πλέον αυτόματο των 8 σχέσεων. Όλες οι ντίζελ εκδόσεις, καθώς και οι πιο ισχυρές βενζινοκίνητες θα μπορούν να εφοδιάζονται και με τετρακίνηση.

Κατά τα άλλα τόσο η M4 Coupe όσο και η M4 Cabrio εξακολουθούν να κινούνται από τον ίδιο 3λιτρο και εξακύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 431 PS στην «κανονική» έκδοση και 450 PS στην έκδοση Competition Sport Edition.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη BMW M3 στο Grossgockner [video]

Από την παρουσίασή της, το 2013 η Σειρά 4, ως ανεξάρτητη πλέον γκάμα που διαδέχτηκε τη Σειρά 3 Coupé και Cabrio, έχει πουλήσει, σε όλες της τις εκδόσεις αμαξώματος, περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube