Επετειακή BMW 30 Jahre M3 [video]

Επετειακή BMW 30 Jahre M3 [video]

Για τα 30χρονα του πλέον εμβληματικού αυτοκινήτου του M division, η BMW θα διαθέσει 500 κομμάτια μιας σπέσιαλ M3 που αναμένεται να κοστίζει τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Ύστερα από τα γενέθλια των 100 χρόνων της και τα 50ά γενέθλια της 2002, η BMW προβάλλει ακόμη ένα σημαντικό γενέθλιο γεγονός: Τα 30ά γενέθλια της M3.

Και ενώ για τα πρώτα δύο αρκέστηκε να κάνει μια εσωτερική παρουσίαση με ένα ζεύγος πρωτοτύπων one-off, για την M3 το Μ division θα πουλήσει 500 συλλεκτικά αυτοκίνητα.

Στη βάση τους, οι συλλεκτικές M3 είναι ένα επίπεδο εξοπλισμού υπό την ονομασία «30 Jahre M3» που βασίζεται στο M3 Competition Package. Αυτό αποδίδει 450 ίππους αντί για 431, χωρίς να γίνεται λόγος για διαφοροποίηση στη ροπή. Οι 19 έξτρα ίπποι βελτιώνουν το χρόνο για τα 0-100 km/h κατά 0,1” Το γενέθλιο μοντέλο συνδυάζει το 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ TwinPower Turbo με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε BMW M3 [video]

Επίσης, όπως και το Competition Package περιλαμβάνει και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία είναι επίσης βελτιωμένη. Εκτός από το λογισμικό της, νέα είναι επίσης τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές. Ρυθμισμένο ξανά επάνω στις νέες παραμέτρους είναι και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Active M Differential καθώς επίσης και ο έλεγχος της ευστάθειας. Πατά δε στις ίδιες αστεροειδούς σχεδιασμού ζάντες ελαφρού κράματος που πατά και η M4 GTS που είναι «ντυμένες» με λάστιχα 265/30 R20 εμπρός και 285/30 R20 πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε στην πίστα BMW Z4 GT3 FIA GT [video]

Στην καμπίνα οι αλλαγές είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε σχέση με το στάνταρ αυτοκίνητο. Περιλαμβάνουν ειδικά διακοσμημένα σπορ καθίσματα, σήμανση «30 Jahre M3» στα πατήματα των πλευρικών μαρσπιέ και στο ταμπλό, καθώς και επιγραφή κεντημένη στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Επιπλέον, μια πλακέτα στο ταμπλό αναφέρει τον αριθμό παραγωγής καθενός από τα 500 συλλεκτικά αυτοκίνητα.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν και τα 500 κομμάτια της BMW 30 Jahre M3 να είναι βαμμένα σε Macao Blue και μοναδική σήμανση στους πλευρικούς εμπρός αεραγωγούς, όπως το αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Ωστόσο ότι αιτήματα από τα Βρετανία ανάγκασαν το εργοστάσιο να αλλάξει το σχεδιασμό του και να διαθέσει στη χώρα αυτή και ασημί αυτοκίνητα. Η τιμή του αυτοκινήτου στη Γερμανία αναμένεται να είναι τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Για την Ιστορία, να αναφέρουμε ότι η E30 M3 ντεμπουτάρησε στην ΙΑΑ 1985, στη Φρανκφούρτη και γη εμπορική καριέρα της ξεκίνησε το 1986.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube