Επετειακές εκδόσεις για τα 50 χρόνια της Mercedes-AMG

Επετειακές εκδόσεις για τα 50 χρόνια της Mercedes-AMG

Η Mercedes-AMG έχει γενέθλια και για τα «50 Years of Driving Performance» ετοίμασε ειδικές εκδόσεις των GT C Roadster, C 63 Cabriolet και C 43 Coupé & Cabriolet.

Η AMG ήταν μια μικρή αγωνιστική ομάδα που ιδρύθηκε το 1967 στη Γερμανία. Όταν 50 χρόνια αργότερα η φίρμα είναι πλέον το επίσημο σπορ παρακλάδι της Mercedes-Benz, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει.

Για τα 50ά της γενέθλια, η Mercedes-AMG ετοίμασε κάποιες ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της γκάμας της, με πρώτη και καλύτερη την GT C Roadster Edition 50. Εξωτερικά, η Edition 50 ξεχωρίζει χάρη στα δύο διαθέσιμα ματ χρώματα, designo graphite grey magno και designo cashmere white magno, αλλά και στο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στη μάσκα, στο εμπρός σπόιλερ, στον αεροδυναμικό διαχύτη, στους αεραγωγούς των φτερών στις εξατμίσεις κ.λπ.

Το σαλόνι είναι ντυμένο με δέρμα nappa, σε γκρι και μαύρο χρώμα, και στα προσκέφαλα των καθισμάτων υπάρχουν ραμμένοι λογότυποι Edition 50. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στα μηχανικά μέρη. Ο 4λιτρος bi-turbo V8 αποδίδει 557 PS, όπως και στην κανονική GT C Roadster, και την επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 3,7’’. Μόνο 500 Edition 50 θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της Mercedes-AMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S [video]

Χαμηλότερα στην γκάμα της Mercedes-AMG συναντάμε την επετειακή έκδοση της C 63 Cabriolet, η οποία ονομάζεται Ocean Blue Edition. Το όνομα προκύπτει από το χρώμα της υφασμάτινης οροφής, ένα βαθύ μπλε που δεν διατίθεται στις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Το ίδιο χρώμα υπάρχει και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, όπως στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων, στα κέντρα των ζαντών και στο αναλογικό ρολόι της IWC στο ταμπλό.



Το αμάξωμα μπορεί να είναι χρώματος designo cashmere white magno ή designo selenite grey magno, ενώ το εσωτερικό καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από δέρμα nappa. Η έκδοση Ocean Blue Edition διατίθεται τόσο ως C 63, με 476 PS, όσο και ως C 63 S [video], με 510 PS. Συνολικά θα κατασκευαστούν 150 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT R

Τέλος, το τρίτο εορταστικό μοντέλο είναι η έκδοση Night Edition των Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé και Cabriolet. Όπως φανερώνεται από το όνομα, πρόκειται για ένα σκοτεινό αισθητικό πακέτο, με μαύρο φινίρισμα στη μάσκα, στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και στις απολήξεις της εξάτμισης. Οι ζάντες των 19’’ είναι μαύρες ματ στο μεγαλύτερο μέρος τους, και έχουν γυαλιστερό χείλος, για αντίθεση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης μαύρες λεπτομέρειες, και το όνομα Night Edition αναγράφεται στην κεντρική κονσόλα. Ο 3λιτρος κινητήρας V6 δεν έχει δεχθεί επεμβάσεις ούτε σε αυτή την περίπτωση, οπότε εξακολουθεί να αποδίδει 367 PS, όπως σε κάθε Mercedes-AMG C 43 4MATIC.



[Πηγή: Mercedes-Benz]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube