Ελαφρύτερα και ισχυρότερα τα νέα Golf GTI & Golf R

Ελαφρύτερα και ισχυρότερα τα νέα Golf GTI & Golf R

Η όγδοη γενιά θα έχει σημαντικές αλλαγές ώστε το επόμενο Golf GTI να είναι το καλύτερο από όλα.

Η Volkswagen επεξεργάζεται διάφορες αλλαγές για το όγδοης γενιάς Golf GTI και το Golf R. Σύμφωνα με τη γερμανική Autobild οι δύο εκδόσεις θα βασίζονται στο νέο Golf του 2019, με το GTI να είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε ισχύ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού εντύπου, ο δίλιτρος κινητήρας θα δυναμώσει κατά 40 ίππους για να έρθει στο ίδιο επίπεδο με το Focus ST των 250 PS από άποψη ονομαστικής ισχύος. Αντίστοιχα, το νέο Golf R θα θέλει να σταθεί χωρίς συμπλέγματα δίπλα στο Focus RS, πράγμα για το οποίο χρειάζεται 45 επιπλέον ίππους. Εκτός από την αύξηση της ισχύος όμως, λέγεται ότι θα είναι και ελαφρύτερο. Με την εξοικονόμηση βάρους να υπολογίζεται από 35 ως 70 kg. Ενώ έμφαση θα έχει δοθεί και στον αεροδυναμικό σχεδιασμό. Οι φήμες περί υβριδικής τεχνολογίας στη γρήγορη έκδοση για την ώρα έχουν εξασθενήσει.

Ο σχεδιασμός γίνεται υπό τις οδηγίες του Michael Mauer, επικεφαλής σχεδιασμού της παρούσας γκάμας της Porsche. Και οι βασικές γραμμές έχουν διαμορφωθεί. Χαρακτηριστική είναι η λεπτή μάσκα που τονίζει το πλάτος, με λεπτά τριγωνικά μοτίβα, τριγωνικά φώτα, μικρότερα από του σημερινού μοντέλου και τεχνολογία LED. Λέγεται ότι το νέο αυτοκίνητο θα έχει τονισμένες αψίδες τροχών, σημαντικά αλλαγμένο προφίλ και φαρδιές πίσω κολόνες. Η VW προγραμματίζει τρεις τύπους αμαξώματος. Μία 3θυρη, μία 5πορτη και μία variant. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλούν κάνουν λόγο για διακοπή της cabriolet έκδοσης. Θα αυξηθεί το μεταξόνιο και ο πίσω πρόβολος, και ελαφρώς τα μετατρόχια εμπρός και πίσω. Όπως και η εξωτερική σχεδίαση, έτσι και στην καμπίνα η εικόνα θα είναι οικεία και αναγνωρίσιμη ως Golf. Η βασική έκδοση θα έχει αναλογικά όργανα, αλλά στις πλουσιότερες εκδόσεις θα διατίθεται η ψηφιακή οθόνη αναπαράστασης τους με γραφικά.

[Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube