Με 280 PS το επόμενο Ford Focus ST

Με 280 PS το επόμενο Ford Focus ST

Η έκδοση ST του νέου Focus θα ξεκινήσει να πωλείται το 2018, πιθανότατα με έναν 1.500άρη κινητήρα που θα αποδίδει 280 ίππους.

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση και την έναρξη των πωλήσεων του νέου Ford Focus που θα γίνει κοντά στο τέλος του χρόνου, θα πάρει τη σειρά της και η έκδοση ST.

Ωστόσο, παρότι το αυτοκίνητο θα διατηρήσει στο έπακρο το συνδυασμό σπορ και πολιτισμένου χαρακτήρα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο να αφήσει πίσω το 2λιτρο τούρμπο κινητήρα των 250 ίππων που χρησιμοποιεί σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Ford Focus ST

Στη θέση του θα χρησιμοποιήσει έναν από τους μικρότερους της εταιρείας, προκειμένου να επιτρέψει στη Ford να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύσουν από το 2021. Τότε, οι μετρήσεις θα γίνονται σε πραγματικές συνθήκες και η γκάμα του κάθε κατασκευαστή μαζικής παραγωγής θα πρέπει να εκπέμπει κατά μέσο όρο 95 CO2 g/km.

Το δύσκολο λοιπόν για τη Ford είναι αφενός να ικανοποιήσει αυτή τη συνθήκη, αφετέρου να μη μείνει πίσω στο κομμάτι της απόδοσης ειδικά στα ST μοντέλα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το Ford Focus RS [video]

Για να το καταφέρει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει τον 4κύλινδρο 1.500άρη που χρησιμοποιεί στα σημερινά μοντέλα της και όχι τον 3κύλινδρο που πρόσφατα είδαμε στο Fiesta ST. Μετά τις βελτιώσεις του τμήματος Ford Performance, η απόδοσή του αναμένεται να ανέβει κοντά στους 280 ίππους, κάτι που σημαίνει ειδική ισχύ 187 PS/lt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ford Fiesta ST [video]

Εκτός από την βενζινοκίνητη, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η ντίζελ έκδοση ST, η οποία θα διατηρήσει το 2λιτρο μοτέρ που χρησιμοποιεί σήμερα. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφόρηση για το θέμα, όμως μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου που είναι προγραμματισμένη για την Άνοιξη του 2018 σταδιακά θα μάθουμε πολύ περισσότερα. Μείνετε συντονισμένοι.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube