Έκθεση Γενεύης: Αυτό είναι το νέο Toyota Auris

Έκθεση Γενεύης: Αυτό είναι το νέο Toyota Auris

Η τρίτη γενιά του Auris είναι καθολικά νέα και ακολουθεί τα σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα της ιαπωνικής εταιρείας.

Η Toyota παρουσιάζει σήμερα στην Έκθεση της Γενεύης τη νέα τρίτη γενιά του μικρού της οικογενειακού, ευελπιστώντας να συνεχίσει την πετυχημένη εμπορική πορεία των προκατόχων του.

Το νέο Toyota Auris βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) που χρησιμοποιούν και τα C-HR και Prius, και η σχεδίασή του αποτελεί μια εξέλιξη της φιλοσοφίας Under Priority Catamaran και Keen Look, χαρίζοντάς του μια πιο δυναμική και χαμηλή σιλουέτα.

Όπως είναι λογικό, οι διαστάσεις του νέου μοντέλου δεν έμειναν ανεπηρέαστες, με το μήκος και το πλάτος να κερδίζουν 40 mm και 30 mm αντίστοιχα, και το ύψος να χάνει 25 mm. Σύμφωνα μάλιστα με την Toyota, το μεγαλύτερο ποσοστό του αυξημένου μήκους εντοπίζεται στο μεταξόνιο, στοιχείο που μεταφράζεται σε βελτιωμένους χώρους.

Η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει τρεις επιλογές, μία αποκλειστικά βενζινοκίνητη και δύο υβριδικές. Η βασική είναι με τον 1.2 D-4T των 116 ίππων και οι υβριδικές με θερμικό κινητήρα 1,8 και 2,0 λίτρων, απόδοσης 122 και 180 ίππων αντίστοιχα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τη νέα γενιά του Toyota Auris θα έχουμε σε λίγες ώρες που θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη αποκάλυψή του στην Έκθεση της Γενεύης.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube