Νέο Toyota Auris στη Γενεύη

Νέο Toyota Auris στη Γενεύη

Η τρίτη γενιά του μικρού οικογενειακού της Toyota θα είναι πιο προχωρημένη σε εμφάνιση και τεχνολογία, με νέο υβριδικό σύστημα.

Αν και έχουμε ήδη δει κατασκοπευτικές εικόνες από την εξέλιξη του νέου Auris, τελικά η Toyota κατάφερε να μας ξαφνιάσει.

Στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης λοιπόν θα κάνει την εμφάνισή της η τρίτη γενιά του μοντέλου, που θα έχει πολύ πιο δυναμική εικόνα μέσα-έξω.

Φαίνεται εξάλλου και στην teaser εικόνα που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα, η οποία φανερώνει πολύ πιο έντονο ανάγλυφο στο προφίλ του αυτοκινήτου σε σχέση με το σημερινό μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται το τέλος των ντίζελ Toyota

Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη, πέραν του ότι θα διαθέτει νέο υβριδικό σύστημα με 2λιτρο θερμικό κινητήρα. Το μόνο που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε γι’ αυτό, είναι πως ο βαθμός απόδοσής του θα αγγίζει το 41%.

Η Toyota ονομάζει αυτή την κίνηση την αρχή της στρατηγικής «Dual Strategy», κάτι που ουσιαστικά υποδηλώνει την ύπαρξη δύο υβριδικών εκδόσεων στη γκάμα του μοντέλου.

Με τη σειρά του, αυτό το νέο κάθε άλλο παρά βέβαιη καθιστά τη συνέχιση της έκδοσης με τον 1.4 D-4D κινητήρα, καθώς σήμερα η στροφή μακριά από την πετρελαιοκίνηση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Οπότε ο μόνος βέβαιος θερμικός κινητήρας είναι προς το παρόν ο τούρμπο 1.200άρης που γνωρίζουμε από το σημερινό μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota C-HR Hybrid

Ο οποίος, είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από ένα νέο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με μειωμένες απώλειες και χαμηλότερο βάρος για περισσότερη οικονομία.

Τελικά, το μόνο που ουσιαστικά γνωρίζουμε για το νέο Auris είναι ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα NGA-C της εταιρείας που έχουμε γνωρίσει στο C-HR και έχει κερδίζει περισσότερο από θετικά σχόλια.

Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube