Nissan GT-R, παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου ντριφτ

Nissan GT-R, παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου ντριφτ

Το Nissan GT-R θα καταχωριστεί στο Guinness Book of Records για το ταχύτερο ντριφτ στον κόσμο.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Nissan Middle East ανακοίνωσε ότι το GT-R πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο δεσμεύτηκε να αποκαλύψει σύντομα.

Και η ώρα αυτή ήρθε, με την ιαπωνική εταιρεία να αποκαλύπτει ότι το ρεκόρ αφορά το ταχύτερο ντριφτ στον κόσμο.

Για την επίτευξη του ρεκόρ χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικά βελτιωμένο GT-R 2016 που εξελίχτηκε με την υποστήριξη και τη συνεργασία των έξπερ της Nismo. Οδηγός ήταν ο Masato Kawabata, ο Ιάπωνας πρωταθλητής ντριφτ και κάτοχος του τίτλου για το Japanese Drifting Series, που πέτυχε  να ντριφτάρει με 304,96 km/h σε γωνία 30 μοιρών. Το run για το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε σε ειδικό event στο Fujairah International Airport, στα ΗΑΕ.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ταχύτερο ντριφτ είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου του 2013 στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Biala Podlaska στην Πολωνία. Ο Πολωνός οδηγός Kuba  Przygonski ντριφτάρισε με μέση ωριαία ταχύτητα 217,97 km/h, πετυχαίνοντας μέγιστη γωνία ολίσθησης 49 μοιρών με ταχύτητα έναρξης του ντριφτ τα 256 km/h, με μια Toyota GT86 με 1.082 PS

Η Nissan αναφερόμενη στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε διευκρίνισε ότι ήταν βελτιωμένο στους 1.380 PS και προσαρμοσμένο έτσι ώστε η ισχύς να πηγαίνει όλη στους πίσω τροχούς. Το GT-R είχε δοκιμαστεί εξαντλητικά στην πίστα Fuji Speedway, με τον Kawabata ως οδηγό δοκιμαστή. Αρωγός στην προσπάθεια των Nissan και Nismo ήταν η φίρμα βελτίωσης GReddy Trust.

«Για μια φορά ακόμη, η Nissan έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και έγραψε παγκόσμια Ιστορία για πέμπτη φορά στη Μέση ανατολή», σχολίασε ο Samir Cherfan, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Middle East.

«Το Nissan GT-R αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά σούπερκαρ παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά το απίστευτο εύρος των δυνατοτήτων του και απέδειξε σαφώς για άλλη μια φορά την ηγεμονία του στις επιδόσεις, νικώντας τα καλύτερα αυτοκίνητα ντριφτ. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η επιτυχία που κατεγράφη εδώ στα ΗΑΕ, το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό για την περιοχή μας. Κάνοντας αυτό το απίστευτα δύσκολο ρεκόρ ήταν μια ξεκάθαρη απόδειξη για τον ενθουσιασμό που φέρνει στη Μέση Ανατολή η φίρμα Nismo».

Δείτε το video με το μακρύτερο ντριφτ στον κόσμο, εδώ!

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube