Η νέα BMW Μ235i Racing και πάλι στην πίστα [video]

Η νέα BMW Μ235i Racing και πάλι στην πίστα [video]

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο προωθητικό video της Μ235i Racing.

Σχεδιασμένη για να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Αντοχής VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring), η BMW Μ235i Racing αποτελεί ένα βασικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για τους νιόφερτους οδηγούς, αλλά και για πιο έμπειρους που θα ενδιαφέρονταν.
 
Βασισμένη στη στάνταρ M235i, που πρόσφατα οδηγήσαμε, η αγωνιστική εκδοχή του φορά αεροδυναμικό body kit, πατά πάνω σε ζάντες αλαφρού κράματος 18” και φορά ελατήρια H&R σε συνδυασμό με αμορτισέρ KW. Οι αντιστρεπτικές ράβδοι εμπρός πίσω είναι επίσης της H&R, ενώ τα φρένα υψηλής απόδοσης έχουν 4πίστονες σταθερές δαγκάνες.

Κάτω από το καπό της M235i Racing, ο 6κύλινδρος σε σειρά 3λιτρος TwinPower Turbo αποδίδει ισχύ 333 PS και ροπή 45,9 kgm. Η BMW δεν έχει δώσει στοιχεία για τις επιδόσεις της Μ235i Racing, αλλά να πούμε πως το «πολιτικό» μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε πέντε δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.  

Κατά τα λοιπά, υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αγωνιστική εξάτμιση με αγωνιστικούς καταλύτες και paddles αλλαγής ταχύτητας στο τιμόνι. Στην καμπίνα τα μπάκετ είναι Recaro Pro Racer SPG, οι ζώνες έξι σημείων της Schroth και ο κλωβός ασφαλείας με έγκριση τύπου από τη FIA.

H τιμή της BMW M235i Racing ξεκινά από τις €59.500 προ φόρων.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube