Η Jaguar ετοιμάζει επαναφορτιζόμενη υβριδική XE 1.5

Η Jaguar ετοιμάζει επαναφορτιζόμενη υβριδική XE 1.5

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα θα γίνουν γρήγορα πιο δημοφιλή στον όμιλο Jaguar Land Rover, ο οποίος βρίσκεται πίσω στην ηλεκτροκίνηση.

To βρετανικό γκρουπ που ανήκει στον Ινδό γίγαντα Tata, ξεκίνησε τον εξηλεκτρισμό του με το υψηλής κλάσης Range Rover, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται κλιμακώνει την εμπλοκή του στην ηλεκτρική τεχνολογία και σε πιο μαζικά μοντέλα. Ήδη πρωτότυπα της Jaguar XE απαθανατίστηκαν στη Βρετανία και η ιδιαιτερότητά τους ήταν ότι είχαν πρίζα φόρτισης. Κάτι που υποδηλώνει σαφώς ότι ένα μελλοντικό επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης βρίσκεται προ των πυλών στην Jaguar, αλλά και στη Land Rover, καθώς το επόμενο Evoque αναμένεται να φορά το ίδιο σύστημα. 

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική XE στο θερμικό μέρος της θα έχει ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ τριών κυλίνδρων και 1.500 κυβικών. Η επιλογή ενός μικρού μπλοκ βενζίνης που υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο ηλεκτρομοτέρ με μπαταρίες είναι πλέον κοινός τόπος μεταξύ των premium κατασκευαστών.   

Η Jaguar δεν έχει άλλη επιλογή προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές της και να επιτύχει την οδυνηρή μετάβαση από το ντίζελ σε άλλους κινητήρες, δεδομένου ότι η πτώση πωλήσεων αυτού του τόσο δημοφιλούς καυσίμου οδήγησε σε περικοπές θέσεων εργασίας στην Jaguar Land Rover στη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, η Jaguar ανακοινώνει ότι καταργεί τις εκδόσεις S των XE και XF από τους καταλόγους της, λόγω ανεπαρκών πωλήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube