Η Aston Martin DBX έρχεται το 2019 με V8 και V12

Η Aston Martin DBX έρχεται το 2019 με V8 και V12

Η κατηγορία των υπερπολυτελών και υπέρ-σπορ SUV αποκτά υπόσταση με το λανσάρισμα μοντέλων από την Aston Martin και την Ferrari να ακολουθούν την Urus της Lamborghini.

Το πρώτο SUV / crossover στην ιστορία της Aston Martin δεν θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας, όπως ήθελαν οι αρχικές πληροφορίες.

Ενώ το πρωτότυπο της Aston Martin DBX που είχε εμφανιστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είχε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, καθώς το project προχωρά στο στάδιο της υλοποίησης οι τεχνικές προδιαγραφές αναθεωρούνται. Το αυτοκίνητο λέγεται ότι θα είναι στις εκθέσεις το 2019 με έναν V8 στην βασική του έκδοση και έναν V12 5,2 λίτρων στη μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις και οι plug-in hybrid θα ακολουθήσουν, με τεχνολογία από την 4θυρη κουπέ λιμουζίνα RapidE.



Η κατηγορία των υπερπολυτελών και υπέρ-σπορ SUV αποκτά υπόσταση με το λανσάρισμα μοντέλων από την Aston Martin και την Ferrari να ακολουθούν την Urus της Lamborghini. Το νέο μοντέλο δεν θα κατασκευάζεται το Gaydon αλλά στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο της μάρκας στη Νότια Ουαλία. Η κατασκευή της συγκεκριμένης εγκατάστασης ξεκίνησε το 2016 και αυτό το διάστημα η Aston Martin μετατρέπει τρία ακόμη υπόστεγα αεροπλάνων σε μονάδες του εργοστασίου. Η βρετανική φίρμα επένδυσε 200 εκ. στερλίνες στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο, προσέλαβε 750 εργαζόμενους και σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το 2019.



Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube