Διαρροή: Μπροσούρα της Alfa Romeo Stelvio First Edition με τιμή από €62.050

Διαρροή: Μπροσούρα της Alfa Romeo Stelvio First Edition με τιμή από €62.050

H διαρροή μπροσούρας που απευθυνόταν σε Ελβετό ντίλερ μας αποκαλύπτει τα πρώτα «επίσημα» εμπορικά στοιχεία για τη Stelvio, το πρώτο SUV της Alfa.

Με εσωτερική κωδική ονομασία Tipo 949, η Alfa Romeo Stelvio είναι το πρώτο SUV της μιλανέζικης φίρμας. Αλλά όπως συμβαίνει με κάθε νέο μοντέλο της εταιρείας, η Alfa αρέσκεται στο να μας βγάζει το λάδι μέχρι να μας δώσει όλες τις τεχνικές πληροφορίες.

Ευτυχώς αντί να περιμένουμε τους άρτι προκύψαντες κρυψίνοες Ιταλούς για να μάθουμε πέντε πράματα, το ελβετικό 4c-club-schweiz κατάφερε να «διασφαλίσει» ένα αντίγραφο ενός προσπέκτους που διαθέτει πληροφορίες για τους Ελβετούς ντίλερ. Με την έκδοση Stelvio First Edition που απεικονίζεται στην μπροσούρα μαθαίνουμε λοιπόν ότι η τιμή σε αυτή τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης ξεκινά από τα CHF 66.500 που μεταφράζονται σε €62.050.

Το κοντινότερο μοντέλο της Giulia στην Stelvio First Edition είναι η τετρακίνητη Q4 με το δίλιτρο μοτέρ τούρμπο και τα 280 άλογα, και το 8άρι αυτόματο σασμάν. Έκδοση που ξεκινά στην Ελβετία από τα CHF 57.150 ή €53.330. Και εξ αυτού γεννάται το ερώτημα, πώς στο διάτανο την κοστολογούν οι Ιταλοί και τελικά στοιχίζει τουλάχιστον δέκα χιλιάρικα παραπάνω;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW X4 xDrive M40i

Κατά τα λοιπά, η μπροσούρα αποκαλύπτει ότι η «ελβετική» Alfa Romeo Stelvio First Edition είναι πληθωρικά εξοπλισμένη από τα γεννοφάσκια της. Ζάντες τύπου Ferrari 20”, εμπρός φανάρια bi-xenon με Advanced Frontlighting System, κόκκινες δαγκάνες στα φρένα, δερμάτινη ταπετσαρία Pieno Fiore και ξύλινη επένδυση στο σαλόνι ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό. Επιπλέον, η έκδοση First Edition διαθέτει αλουμινένια πεντάλ, Autonomous Emergency Brake, 8,8ιντση οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και κάμερα οπισθοπορείας.

Προφανώς και οι επιδόσεις δεν είναι του συρμού για ένα πολυτελές κόμπακτ SUV, με τα 100 km/h να έρχονται από στάση στα 5,5” και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 232 km/h.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Stelvio θα φτάσει στην ελληνική αγορά τον προσεχή Ιούνιο, με κύριους ανταγωνιστές την BMW X3/X4, την Jaguar F-Pace, το Range Rover Evoque, το Audi Q5, τη Mercedes-Benz GLC και την Porsche Macan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube