Διαρροή: Έτσι θα είναι το νέο Suzuki Jimny 2018, μέσα έξω

Διαρροή: Έτσι θα είναι το νέο Suzuki Jimny 2018, μέσα έξω

Ελαφρώς μεγαλύτερο, με ισχυρή ικανότητα στο off-roading και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, στην Ευρώπη θα το δούμε πιθανόν το β’ 6μηνο του 2018

Τον περυσινό Μάρτιο σας είχαμε δείξει τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Suzuki Swift, μέσω κλισέ που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε ένα ντίλερ της μάρκας. Και μάλιστα πολύ πριν το ιαπωνικό σουπερμίνι ντεμπουτάρει on-line, πόσω μάλλον στην αγορά.

Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα déjà vu, καθώς το νέο Jimny γίνεται είδηση σχεδόν με τον ίδιο τρόπο: Μέσω επισήμων διαφανειών κατά την παρουσίασή του σε κάποια εκδήλωση.

Η λέξη «επιτέλους» είναι μάλλον ανερμάτιστη για να χαρακτηρίσει την εμφάνιση του νέου ιαπωνικού μικρού 4x4, καθώς αυτό βρίσκεται στις επάλξεις σχεδόν 19 χρόνια, από το 1998. Βέβαια, αν περιμένατε κοσμοϊστορική αλλαγή στο ντιζάιν του αυτοκινήτου θα διαψευστείτε. Από την άλλη, για να παραμένει ένα σχήμα στην αγορά επί 19 συναπτά έτη, αυτό κάτι λέει όσον αφορά την αποδοχή του κόσμου, Οπότε οι στιλίστες της Suzuki χρειαζόταν αν φέρουν μια διακριτή ανανέωση χωρίς όμως να κλονίσουν στην ουσία της την πετυχημένη αισθητική συνταγή. Κάτι σαν να λέμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Suzuki SX4 S-Cross 1.0 BoosterJet

Το λευκό μοντέλο στις φωτογραφίες δείχνει πιθανότατα πως πρόκειται για το βασικό μοντέλο, αν κρίνουμε από τις ατσάλινες ζάντες του. Ενώ το κολάζ με τα τέσσερα αυτοκίνητα αποκαλύπτει πώς κλιμακώνεται ο εξοπλισμός στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Δυστυχώς, οι φωτογραφίες δεν συνοδεύονται από λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου για να ξέρουμε πόσο αυτό μεγάλωσε. Και λέμε μεγάλωσε, διότι οι διαστάσεις του υφιστάμενου μοντέλου είναι ιδιαίτερα περιορισμένες για να μπορέσουν να υποστηρίξουν ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, έστω και μικρό SUV, σήμερα. Πάντως, αυτές δεν δείχνουν να έχουν αλλάξει και τόσο δραστικά, οπότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα λίγο πιο μεγάλο αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Suzuki Jimny MY 2015

Ανάμεσα στην γκάλερι που έχουμε στα χέρια μας υπάρχει και μια φωτογραφία του εσωτερικού που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια καλή ματιά στην καμπίνα. Στο δεξιοτίμονο δείγμα που βλέπετε, οι αλλαγές στην καμπίνα είναι εμφανέστατες σε σχέση με το υφιστάμενο Jimny, με την οθόνη που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων να δεσπόζει ψηλά, στο κέντρο του ταμπλό, Από κάτω βρίσκονται τοποθετημένοι ένα ζευγάρι από τετράγωνους αεραγωγούς για το σύστημα αερισμού/κλιματισμού, διαφορετικού σχεδιασμού από αυτών που βρίσκονται στις άκρες του ταμπλό και δείχνουν όπως του παλιού μοντέλου.

Η φωτογραφία του εσωτερικού μας δείχνει ακόμη ότι πρόκειται για ένα μοντέλο εξοπλισμένο με αυτόματο σασμάν, ενώ το τιμόνι δείχνει παρόμοιο με αυτό του νεόυ Swift. Αυτού του τελευταίου είναι και οι περιστροφικοί διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, αν και με κάποιες αλλαγές. Απ’ όσο μπορούμε να δούμε, πάλι λείπουν οι θήκες για τα μικροπράγματα, με μόνη παροχή μάλλον ένα «σκαφάκι» εμπρός από το λεβιέ στην κεντρική κονσόλα. Επίσης δεν βλέπουμε τις «τσέπες» στις πόρτες, όπου θα μπορούσαν να υπάρχουν τέτοιες θήκες, αν και το πλάτος του αυτοκινήτου που βλέπουμε δεν μας προϊδεάζει για σοβαρή ανατροπή στον τομέα αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Suzuki Ignis 1.2 DualJet AllGrip

Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες υπάρχουν μόνο φήμες. Το σύστημα τετρακίνησης λέγεται ότι θα είναι το Allgrip Pro 4x4 της Suzuki για πραγματικές δυνατότητες off-roading, ενισχυμένο με κοντό βήμα. Το νέο Suzuki Jimny 2018 δεν θα πατά πάνω στην πλατφόρμα των Ignis και Baleno, αλλά αναμένεται να παραμείνει πιστό στο πλαίσιο τύπου σκάλας προς τέρψιν των πιο σκληροπυρηνικών off roader και φανατικών φίλων του μοντέλου. Όσον αφορά τα μοτέρ, η γκάμα λέγεται ότι θα απαρτίζεται από τρία: Το υπετροφοδοτούμενο 3κύλινδρο BoosterJet του ενός λίτρου με 112 PS, ένα μικρότερο 660 cc επίσης 3κύλινδρο τούρμπο με 68 άλογα και ένα ατμοσφαιρικό 1.2 με 90 άλογα.

Και αν αναρωτιέστε πότε θα εμφανιστεί στην αγορά, εικάζουμε αν κρίνουμε από το χρόνο της διαρροής ότι επίσημη πρεμιέρα θα κάνει τον προσεχή Οκτώβριο στο Tokyo Motor Show 2017 και εμπορικό λανσάρισμα στην Ιαπωνία στις αρχές του 2018. Για την Ευρώπη, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από αυτό στην ΙΑΑ στη Φρανκφούρτη σε λίγες ημέρες, όπου σταρ στο σταντ της Suzuki θα είναι το Swift. To πιθανότερο είναι επί ευρωπαϊκού εδάφους να ντεμπουτάρει για το κοινό στο Salon de l’ Automobile τον Μάρτιο του 2018 και εμπορικά το δεύτερο 6μηνο του ίδιου χρόνου. Η γκάμα των μοτέρ για το ευρωπαϊκό μοντέλο μάλλον δεν θα περιλαμβάνει τον κινητήρα των 660 cc.

[Πηγή Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube